“Αστρονομικό” πρόστιμο για λαθρεμπόριο τρούφας

Ένας Ιταλός συνελήφθη στην Τουρκία ενώ επιχειρούσε να βγάλει παράνομα από τη χώρα αρκετά κιλά λευκής τρούφας και οι τουρκικές αρχές τον καταδίκασαν να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η δασική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης.

Ο άνδρας συνελήφθηκε στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας έχοντας στην κατοχή του 28,96 κιλά λευκής τρούφας είδους Tuberborchii, που είχε συλλέξει παράνομα, επισήμανε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Κωνσταντινούπολης σε ένα δελτίο τύπου.

Αυτού του είδους η τρούφα, η οποία είναι «ελάχιστα γνωστή (στην Τουρκία) είναι ένα πολύ δημοφιλές έδεσμα στην Ευρώπη», τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε να καταβάλει ένα «αστρονομικό» πρόστιμο, ύψους 466.509 τουρκικές λίρες, ήτοι 100.000 ευρώ, προστίθεται στο δελτίο τύπου.

Όσοι «παρατηρούν ξένους να περιφέρονται στα δάση, ιδίως με τη συνοδεία σκύλων, πρέπει να ενημερώνουν τη δασική υπηρεσία» δήλωσε ο Ρετζέπ Ατές, διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών της Κωνσταντινούπολης.

Οι τιμές της αγοράς για τη λευκή τρούφα στην Ιταλία χτύπησαν «κόκκινο» το 2017: 600 ευρώ τα 100 γραμμάρια, ήτοι 6000 ευρώ το κιλό, λόγω της ξηρασίας, ενώ το 2016 η τιμή τους κυμαινόταν μεταξύ 3000 και 4000 ευρώ το κιλό.

Η πόλη της Άλμπας, στη βόρεια Ιταλία, φιλοξενεί κάθε χρόνο, εδώ και σχεδόν 90 χρόνια και για τουλάχιστον 2 μήνες, μια μεγάλη έκθεση λευκής τρούφας κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται μια συμβολική δημοπρασία του εκλεκτού εδέσματος.

Μια παρτίδα λευκής τρούφας βάρους περίπου 850 γραμμαρίων είχε πωληθεί το Νοέμβριο έναντι 75.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί