Αχόρταγοι και χρεοκοπημένοι

Του Πέτρου Κατσάκου

Πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου της Ράνιας Αντωνοπούλου, απευθυνόμενος σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ρώτησε αν τα δύο κόμματα σκοπεύουν να επιστρέψουν τα χρήματα που χρωστούν στις τράπεζες. “Έχετε δάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η κυρία Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκατομμύρια;” ήταν το αναπάντητο ερώτημα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως τα δύο αυτά κόμματα “πέτυχαν τα χρόνια που κυβερνούσαν να λάβουν δάνεια 420 εκατομμυρίων ευρώ”.

Σύμφωνα με τα επίσημα τραπεζικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η Ν.Δ. έχει πάρει δάνεια 142 εκατομμυρίων ευρώ, και από αυτά εξυπηρετούνται μόλις τα 5 εκατομμύρια – δηλαδή, τα υπόλοιπα 137 εκατομμύρια απλώς δεν αποπληρώνονται. Το ΠΑΣΟΚ έχει τραπεζικό δανεισμό 127 εκατομμυρίων ευρώ, από τον οποίο εξυπηρετεί μόλις τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 118 εκατομμύρια δεν εξοφλούνται. Στον αντίποδα των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνολικό δανεισμό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος εξυπηρετείται κανονικά.

Η έρευνα των εισαγγελέων που αφορά τον σκανδαλώδη δανεισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Μαρτίου αναμένεται να εκδοθούν και τα σχετικά πορίσματα για τα θαλασσοδάνεια των δύο κομμάτων που, παρά τον δανεισμό, κατάφεραν να χρεοκοπήσουν όσο μάχονταν να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Απ’ ό,τι φαίνεται, από την οικονομική καταστροφή δεν τους έσωσαν ούτε τα δάνεια ούτε οι μίζες. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν τους έφτασαν τα εκατομμύρια της Αγροτικής Τράπεζας, δεν τους έφτασαν τα μάρκα της Siemens, δεν τους έφτασε και η ταρίφα του 7% σε κάθε μίζα για την κατασκευή του μετρό της Αθήνας.

Αχόρταγα τα κομματικά ταμεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς όσα εκατομμύρια και αν έμπαιναν στα χρόνια της εναλλασσόμενης παντοδυναμίας τους τα δύο κόμματα κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να χρεοκοπήσουν. Και μιλάμε πάντα για τις βαλίτσες και τα “κουπόνια” που έμπαιναν στα κομματικά ταμεία και όχι γι’ αυτές που ταξίδεψαν σε φορολογικούς παραδείσους και ελβετικές θυρίδες, γιατί εκεί έχουμε αυτούς που πλούτισαν για να χρεοκοπήσουν τη χώρα και όχι το κόμμα τους.

 

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί