Βρέθηκε λύση για τους απλήρωτους της καθαριότητας του Βενιζελείου

Η ανακοίνωση από την Ένωση Βενιζελείου:

Πριν μια βδομάδα με πρωτοβουλία της Ένωσης Εργαζομένων ξεκινήσαμε έναν αγώνα για την πλήρη δικαίωση των συναδέλφων στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, που μετά απο τόσα χρόνια προσφοράς στο Νοσοκομείο, καλούνται να μείνουν στο δρόμο, στο βωμό της Κυβερνητικής αναλγησίας και της νέας τάξης πραγμάτων που προσπαθούν να επιβάλλουν στο χώρο της υγείας.

Δυο μήνες απλήρωτοι, βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο την πλήρη αποτυχία των κυβερνητικών εξαγγελιών, οτι δήθεν θα έδιωχναν τους εργολάβους απο τα Νοσοκομεία και θα δημιουργούσαν ιδανικές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Ομως δεν υπολόγιζαν στη μαζική, δυναμική και εξοργισμένη αντίδραση του προσωπικού, ούτε ανέμεναν οτι σ’υτόν τον αγώνα δεν θα ήταν μόνοι τους.

Για μια ακόμη φορά,όπως έγινε και με τους επικουρικούς, το προσωπικό του Νοσοκομείου τάχθηκε σύσσωμο στο πλευρό των συναδέλφων, συμμετέχοντας ηθικά και ενεργά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Το πρόβλημα των συναδέλφων έλαβε της ανάλογης δημοσιότητας(δείτε 1 – 2 – 3)και οι πιέσεις προς την Διοίκηση, την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας (δείτε εδώ) ήταν συνεχείς και καταγγελτικές.

Αποκορύφωμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας ήταν η σημερινή κινητοποίηση στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, όπου σε κάθε τόνο μεταφέρθηκε απο τους ίδιους τους απλήρωτους εργαζόμενους η δεινή ηθική, ψυχολογική και οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της προχειρότητας των συμβάσεων και της αναστολής πληρωμής τους.

Απο τη μερία των Σωματείων Εργαζομένων, ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΓΝΗ, κατέστει σαφές στη Διοίκηση και την Κυβέρνηση οτι δεν θα ανεχτούμε άλλο ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.

Και ω του θαύματος !!!!!

Πέντε λεπτά πριν την είσοδο μας στο κτίριο της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης η υποδιοικήτρια κα Γιακουμάκη ενημερώθηκε οτι τα εντάλματα είναι προς υπογραφή.

Επίσης απο βδομάδα θα κατατεθεί η ρύθμιση που θα διασφαλίζει την εργασία των συναδέλφων μέχρι την λήξη των συμβάσεων τους.

Απορίας άξιον γιατί δυο μήνες τώρα δεν βρισκόταν η πολυπόθητη λύση και ανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν όλη αυτή την φθορά;

Γιατί δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει η κα Γιακουμάκη και για τους συναδέλφους που εργάζονται με παράταση των συμβάσεων τους;

Μήπως οι αποφάσεις πάρθηκαν εν θερμώ απο το άγχος της Κυβέρνησης και της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης για το ότι θα αναγκαζόταν μπροστά σε τόσους συναδέλφους να παραδεχτούν την αποτυχημένη πολιτική τους;

Σε κάθε περίπτωση νοιώθουμε δικαιωμένοι για την εξέλιξη, περήφανοι για το συλλογικό αγώνα και την επίλυση του προβλήματος των συναδέλφων.

Είμαστε ομως σε επαγρύπνηση καλώντας το Υπουργείο:

1) Να καταθέσει άμεσα την νομοθετική ρύθμιση.

2) Να ισχύσουν οι ίδιες παράμετροι για όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό.

Αυτά όμως είναι μέτρα για τον άμεσο απεγκλωβισμό των συναδέλφων απο την ομηρία και την δεινή οικονομική και ψυχολογική τους κατάσταση.

Η μόνη λύση στα προβλήματα της Υγείας είναι οι προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκων εργασίας και η αύξηση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία.

 

Ενημερώνεται το προσωπικό καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης οτι τα εντάλματα πληρωμής έχουν ήδη υπογραφεί απο την Επίτροπο.
Μετά απο επικοινωνία του Προέδρου κ Χονδροζουμάκη με την Διοίκηση και τον Διοικητικό Διευθυντή η πληρωμή θα γίνει την Δευτέρα 5.3.2018

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί