Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 4χρονο αγόρι στην Κρήτη

Ένα σοβαρό κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε σε ένα 4χρονο αγοράκι από τα Χανιά τις προηγούμενες μέρες.

Το αγοράκι εμφάνισε συμπτώματα υψηλού πυρετού και εμετού και ατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των Χανίων όπου κρίθηκε ότι πρέπει να μεταβεί στο Ηράκλειο. Εκεί και μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα και μπήκε άμεσα στο χειρουργείο για την αφαίρεσή της, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr.

Παρολαυτά, τα συμπτώματα επέμεναν και η κατάσταση του μικρού χειροτέρευε με αποτέλεσμα να γίνουν εκ νέου εξετάσεις, όπου έδειξαν ότι το παιδί πάσχει από βακτηριδιακή μηνιγγίτιδα και να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία. Ο 4χρονος εξακολουθεί και νοσηλεύεται στο Ηράκλειο σε βελτιωμένη κατάσταση.

Όσον αφορά στο σχολείο των Χανίων που πήγαινε ο μικρός μαθητής, μόλις την Πέμπτη ενημερώθηκαν για την τροπή της υγείας του και άμεσα οι υγειονομικές αρχές επέβαλλαν στην διεύθυνση να ενημερωθούν οι γονείς για την κατάσταση και να χορηγηθεί στους συμμαθητές του μικρού ένα συγκεκριμένο σιρόπι -προληπτικά- και ανάλογα με την συμβουλή του εκάστοτε παιδιάτρου, αφού ήδη έχουν περάσει αρκετές ημέρες χωρίς να έχει εκδηλωθεί άλλο κρούσμα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του σταθμού, το περιστατικό δε χρήζει περαιτέρω ανησυχίας, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα και με την υγειονομική υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί