Οι οικοδόμοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την απόλυση της συνδικαλίστριας

Η ανακοίνωση από το συνδικάτο οικοδόμων Ν.Ηρακλείου:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, καταδικάζει και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου συναδέλφου Καμίτση Μαρίας, η οποία απολύθηκε παρανόμως από την εταιρία «ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ».

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 που θα εκδικάζεται η αγωγή για την ακύρωση της παράνομης και τρομοκρατικής απόλυσης της, οι οικοδόμοι θα βρίσκονται εκεί από τις 9 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια ώστε να συμπαρασταθούν και να δηλώσουν πως η τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν θα περάσει.

Η δράση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου και της συνδικαλίστριας που όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν, με τις απλήρωτες υπερωρίες, τις χρωστούμενες άδειες χρόνων, την καθυστέρηση καταβολής του μισθού, την εντατικοποίηση της δουλειάς, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στην εταιρία ήταν η αιτία της παράνομης απόλυσης.

Αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης της εταιρίας είναι η απαξιωτική άρνησή της να προσέλθει στην τριμερή που είχε οριστεί στο Υπουργείο, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από την σημερινή και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ενώ σήμερα συνεχίζει ανενόχλητη να μην καταβάλει τους μισθούς και τις υπερωρίες των εργαζομένων, καθώς και το επίδομα αδείας του 2017. Πρόσφατα η εταιρία προέβη και σε άλλη απόλυση, μιας εργαζόμενης μητέρας 3 παιδιών με το πρόσχημα ότι ‘ναι μεν κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά δεν κάνει το κάτι παραπάνω’, βάζοντας την εργαζόμενη στην ανεργία. Άραγε τι ζητάει η εταιρία με το «κάτι παραπάνω»; Ράντζα να κοιμούνται εκεί οι εργαζόμενοι;

Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να καταγγέλλουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία. Κανείς συνάδελφος μόνος του.

Απαιτούμε  την άμεση  ανάκληση τις παράνομης απόλυσης της συνδικαλίστριας αλλά όλων των εργαζομένων στην Επιχείρηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί