Σπίτι φρίκης στην Ελλάδα: Πατέρας κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα πέντε παιδιά του

Στιγμές φρίκης ζούσαν τα πέντε παιδιά ανήλικα παιδιά μιας οικογένειας στον Άγιο Δημήτριο. Ο πατέρας των παιδιών τα κακοποιούσε, τα άφηνε νηστικά και τα έβαζε να διαλογίζονται. Μετά από εισαγγελική παρέμβαση ο πατέρας συνελήφθη και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Η μητέρα έχει εξαφανιστεί καθώς φοβάται μην συλληφθεί.

Τα τελευταία έξι χρόνια η οικογένεια έχει μετακομίσει στον Άγιο Δημήτριο και σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Στην αρχή έμεναν σε ένα τροχόσπιτο σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρας και αργότερα μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία.

Τα τέσσερα αγόρια και το ένα κορίτσι, ηλικίας 9 έως 17 ετών ήταν υποχρεωμένα να διαλογίζονται, να σκάβουν χωρίς λόγο το χωράφι με τα χέρια και να μην τρέφονται σωστά. Η μητέρα δεν εργαζόταν και σύμφωνα με τους γείτονες η ίδια και ο άνδρας της είχαν αρνηθεί θέση στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Τα παιδιά δεν είχαν φίλους από τη γειτονιά ή το σχολείο. Δεν μπορούσα να βγουν να παίξουν ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές με άλλους ανθρώπους. Οι γείτονες περιγράφουν τον μπαμπά ως ένα αντικοινωνικό και κλειστό τύπο και πολλές φορές οι ίδιοι έδιναν κρυφά φαγητό στα παιδιά ή χρήματα.

Η οικογένεια ζούσε σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση και για να ζεσταθούν είχαν φτιάξει μια αυτοσχέδια ξυλόσομπα από θερμοσίφωνα στην οποία έκαιγαν ότι ξύλα μάζευαν τα παιδιά από το δρόμο. Αρκετές φορές ο πατέρας ανάγκαζε όλα τα μέλη της οικογένειας να πίνουν νερό από το πηγάδι που είχε το χωράφι και να κάνουν μπάνιο με αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά ήταν αβάπτιστα και είχαν αρχαιοελληνικά ονόματα. Ο πατέρας τα έβαζε να διαλογίζονται μαζί του καθώς άνηκε σε μια θρησκεία παρόμοια με την σαϊεντολογία.

Η αποκάλυψη του νέου αυτού περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας έγινε όταν τα δύο μεγαλύτερα αγόρια της οικογένειας αποκάλυψαν την κατάσταση στην οποία ζούσαν στην διευθύντρια του σχολείου τους.

Πριν από μια εβδομάδα σε ένα διαπληκτισμό τα δύο παιδιά είπαν στον πατέρα τους ότι θα τον κλείσουν φυλακή μην αντέχοντας άλλο τη βία και την καταπίεση. Η απειλή αυτή τον εξόργισε ακόμα περισσότερο και τους απείλησε με ένα μαχαίρι ότι θα τους σκοτώσει όλους και μετά θα αυτοκτονήσει.

Η σκηνή αυτή ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τα αγόρια να φύγουν από το σπίτι και να βρουν καταφύγιο στο σχολείο τους. Η διευθύντρια στο άκουσμα των λεγομένων τους κάλεσε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και την αστυνομία. Ο πατέρας μετά από εισαγγελική παρέμβαση συνελήφθη και αυτή τη στιγμή είναι έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί