Προχωρά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Λασιθίου

Την κατάθεση του φακέλου της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Ε. για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) της Π.Ε. Λασιθίου ύψους 10 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά αναπτυξιακές παρεμβάσεις στους Δήμους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Ε., Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη κατά την οποία τον ενημέρωσε για την θετική εξέλιξη και τον ευχαρίστησε για την στήριξή του.  

«Ευχαριστούμε τον κ. Αρναουτάκη γιατί στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε. δείχνοντας εμπιστοσύνη στο έργο που μπορεί να επιτελέσει, χρηματοδοτώντας σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα», δήλωσε ο κ. Στεφανάκης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως με τα αναπτυξιακά προγράμματα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) σε Ρέθυμνο και Λασίθι, το Leader, τα Βιώσιμα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης σε Χανιά και Ηράκλειο, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σαμαριάς, Ψηλορείτη, Σητείας με τα Γεωπάρκα που είναι ενταγμένα στην Ουνέσκο, αλλά και με χρηματοδοτήσεις του ΠΕΠ, η Περιφέρεια Κρήτης έχει σε εξέλιξη ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης των Δήμων της Κρήτης προκειμένου να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό τους σχεδιασμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί