Εκδηλώσεις για τη Γυναίκα από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου

Η πρωτοβουλία «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου» της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας – Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου είναι ένα σύνολο δράσεων, που ξεκινά με έναν κύκλο διαδραστικών ομιλιών, με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας, σε βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική δύναμη, προσωπική ανάπτυξη.

Με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στοχεύει να αναδείξει τις γυναίκες της «διπλανής πόρτας», που διαθέτουν όλες τις δυνατότητες για να πετύχουν. Να ενδυναμώσει την θέση τους για να διεκδικήσουν ισάξια περισσότερες και καλύτερες θέσεις εκεί που υστερούν, λόγω της παρωχημένης νοοτροπίας που επικρατεί στη χώρα μας. 

Πιστεύουμε ότι η δύναμη μιας γυναίκας να καλυτερέψει τη ζωή τη δική της, των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για εκείνη και του συνόλου μέσα στο οποίο ζει, βρίσκεται μέσα της και είναι ανεξάντλητη. Για να έρθει μια γυναίκα σε επαφή με αυτή τη δύναμη και να την ενεργοποιήσει χρειάζεται μόνο η θέλησή της και ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα ενθαρρύνεται, θα αναπτύσσεται και θα δημιουργεί.                                                                  

Η Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου ενώνει τις δυνάμεις της με κάθε οργανισμό, φορέα και επιχείρηση της πόλης και της χώρας, που πρεσβεύει και πρωτοπορεί στις πρακτικές του στην ισότητα στις ευκαιρίες, στο σεβασμό, στις ανάγκες μιας νέας μητέρας, αλλά και στην αυστηρότητα της διοίκησης σε σεξιστικά φαινόμενα.
Κάθε της δράση υποστηρίζει τις ίσες ευκαιρίες για όλους, γυναίκες και άνδρες, και προωθεί τις γυναίκες ως εργαζόμενες, ως επιστήμονες και ως ηγέτες και παράγοντες αλλαγής. Σε συνεργασία με ευρύτερες ομάδες ενδυνάμωσης και mentoring δρα, ώστε οι γυναίκες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη για θέματα ισότητας των φύλων, αλλά και για τη δυνατότητα τους να αναλάβουν πλήρως το πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό τους δυναμικό ρόλο, συμμετέχοντας ενεργά στη δημόσια σφαίρα. 

 Το πάνελ της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, αποτελείται από τους ομιλητές :

  • Ξένια Κούρτογλου – Επιχειρηματίας – Life & Business Coach & Συγγραφέας
  • Μαρία Δαμανάκη – Δικηγόρος με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Βιοηθική
  • Σταύρο Καρτέρη – Οικονομολόγος, Τραπεζικό στέλεχος, Γραμματέας στο Τμήμα Α. Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Περισσότερες πληροφορίες – θέσεις   https://www.facebook.com/events/558598844520781/

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί