Δεν υπήρξε “μαύρη τρύπα”: Με εισαγγελική διάταξη κλείνει η υπόθεση “ατασθαλιών” στην Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου (έγγραφα)

Με εισαγγελική διάταξη κλείνει η υπόθεση “ατασθαλιών” που είχαν καταγγελθεί στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου. Ο εισαγγελέας, μετά και την έρευνα πραγματογνώμονα στα οικονομικά στοιχεία του συνδικαλιστικού φορέα των αστυνομικών, έκρινε ότι δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και οδήγησε την υπόθεση στο αρχείο.

Το θέμα είχε προκύψει μετά από καταγγελία προς τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, 5 μελών της διοίκησης της Ένωσης, τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα με το έγγραφο, που στάλθηκε στην εισαγγελία, στην οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων, εμφανιζόταν “μαύρη τρύπα” που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ και αφορούσε σε δάνεια που είχαν δοθεί σε μέλη της Ε.Α.Υ.Ν.Η. αλλά και άλλες δαπάνες οι οποίες, κατά τις αναφορές των 5 μελών του ΔΣ το 2017, δεν αποδεικνύονταν ούτε υπήρχαν παραστατικά.

Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και παράλληλα όρισε πραγματογνώμονα που ερεύνησε τις καταγγελίες και την οικονομική διαχείριση και ο οποίος δεν εντόπισε παρά μόνο περιπτώσεις τυπικών παρατυπιών. Για παράδειγμα, αντί τιμολογίων, σε κάποιες συναλλαγές υπήρχαν μόνο αποδείξεις. Ενώ σε άλλες που δεν υπήρχαν αποδείξεις, οι δαπάνες είχαν ούτως ή άλλως εγγραφεί στο βιβλίο εσόδων- εξόδων.

Δείτε την πρώτη σελίδα της καταγγελίας των 5 μελών του ΔΣ της Ένωσης και στη συνέχεια την εισαγγελική διάταξη

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί