Με επιτυχία η εκδήλωση της ΚΝΕ στα Χανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Χανιά,την Τρίτη 27/2 ,η εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Τις προηγούμενες μέρες οι οργανώσεις της ΚΝΕ οργάνωσαν μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους χώρους που ζεί,εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία σε όλο τον Νομό Χανίων.

Η εκδήλωση στα Χανιά ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεις που οργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης στο νησί.Θα ακολουθήσουν στο Ηράκλειο σήμερα Τετάρτη 28/2,στο Πολύκεντρο νεολαίας στις 8μ.μ,με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του Κ.Σ και θα ολοκληρωθούν στο Ρέθυμνο το Σάββατο 3/3 στις 7μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο,με ομιλήτρια την Μαρία Καμίτση, μέλος του Σ.Π Κρήτης της ΚΝΕ.

Ο στόχος είναι να προβληθεί πλατιά η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ,να συζητηθούν οι εξελίξεις που απασχολούν την νέα γενιά,που αφορούν τόσο τις συνθήκες που ζεί,εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία σήμερα,όσο και τις επικύνδυνες εξελίξεις στην Ν.Α Μεσόγειο,στα Βαλκάνια.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου έφτασε στο θέατρο Βλησίδη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΚΝΕ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο αφιερωμένο στα 50 χρόνια πρωτοπόρας δράσης της ΚΝΕ. Την κεντρική πολιτική ομιλία πραγματοποίησε η Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου,γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ και μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ο ελληνικός λαός και η νεολαία του, να εναντιωθεί στην βαθύτερη εμπλοκή που επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ,στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας. Επίσης σημείωσε πως οι εργαζόμενοι της Κρήτης έχουν καταλάβει από πρώτο χέρι για ποιά «δίκαιη» ανάπτυξη μιλάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του τουρισμού,όπου οι προβλέψεις μιλάνε για 4,5 εκατομμύρια τουρίστες στο νησί με αύξηση του αναμενόμενου τζίρου,ενώ από την άλλη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βλέπουν συνεχώς τους μισθούς να μειώνονται,δικαιώματα να χάνονται,να εντατικοποιείται ολοένα και περισσότερο η δουλειά τους.

Ολοκληρώνοντας σημείωσε πως η καλύτερη τιμή μπροστά στον εορτασμό των 50 χρόνων της ΚΝΕ και των 100 χρόνων του ΚΚΕ είναι η ισχυροποίηση της ΚΝΕ ,της πρωτοπόρας νεολαίας του ΚΚΕ που βάζει στο επίκεντρο την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.Την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου,του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί