Μαζική κυβερνοεπίθεση Ρώσων χάκερς στη γερμανική κυβέρνηση

H ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών APT28 διέπραξε κυβερνοεπίθεση – η οποία διήρκεσε πιθανώς παραπάνω από ένα χρόνο – εναντίον των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Γερμανίας και υπηρεσιών της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και απέσπασε δεδομένα, δήλωσαν σήμερα πηγές υπηρεσιών ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πηγές, γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν τις κυβερνοεπιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό τον Δεκέμβριο και προσπαθούσαν να καθορίσουν πόσο μακριά θα μπορούσε η οργάνωση να διεισδύσει στα κυβερνητικά δίκτυα.

Δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών της καγκελαρίας και του ομοσπονδιακού ελεγκτικού συνεδρίου περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες, τα συστήματα των οποίων τέθηκαν σε κίνδυνο.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI και η ομοσπονδιακή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (BfV) ηγούνται της έρευνας με τη βοήθεια των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πολλοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας πιστεύουν ότι η APT28, γνωστή και ως Fancy Bear, συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση.

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ερευνά την κυβερνοεπίθεση, σημειώνοντας ότι το συμβάν έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν σχολίασε τις αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι την κυβερνοεπίθεση διέπραξε η APT28.

Η οργάνωση έχει επίσης κατηγορηθεί για επιθέσεις στην Μπούντεσταγκ και στο συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ το 2015, εναντίον του ΝΑΤΟ καθώς και στο Αμερικανικό Δημοκρατικό κόμμα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016.

news.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί