Η περίεργη σχέση των Lidl με το δήμο Ηρακλείου, το υπερμάρκετ 2,5 στρεμμάτων στην παλιά πόλη και ο κατασκευαστής, που πουλάει και όπλα! (φωτο- έγγραφα)

Είναι μια περίεργη κατάσταση, αλλά είναι πραγματικότητα στην πόλη του Ηρακλείου! Εκεί όπου ο δήμος φαίνεται να έχει μια εκλεκτική σχέση τόσο στην εφαρμογή των νόμων όσο και μια προνομιακή επαφή με γνωστές μεγαλοεπιχειρήσεις.

Πάμε, λοιπόν:
Ο δήμος γνωρίζει πως στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχει προς επεξεργασία διάταγμα που θα απαγορεύσει ρητά τη λειτουργία καταστήματα άνω των 200 τμ μέσα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου. Και το γνωρίζει επειδή τον αφορά.

Ο χώρος του καταστήματος, στην αρχή της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πριν την έναρξη των εργασιών (φωτο από Google)

 

Κι όμως, έχει σπεύσει να δώσει την άδεια για την ίδρυση ενός ακόμα υπερκαταστήματος Lidl στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μέσα στη Χανιώπορτα, που ξεπερνά τα 2.500 τετραγωνικά. Η άδεια μάλιστα, όπως είχαμε αποκαλύψει παλιότερα στο Candianews, δόθηκε σε χρόνο ρεκόρ: η εταιρεία κατέθεσε στις 3 Μαρτίου 2017 την αίτηση για άδεια και το δημοτικό συμβούλιο τη χορήγησε πριν περάσουν 40 ημέρες, στις 10 Απριλίου, τη στιγμή που άλλες τοπικές επιχειρήσεις αναμένουν για μεγάλο διάστημα τις αποφάσεις του δήμου για την άδειά τους… Προφανώς έσπευσε για να προλάβει απαγορεύσεις… Γιατί; Άγνωστο!
Την ίδια ώρα που ο δήμος δίνει αυτή την άδεια – εξπρές στα Λιντλ, ο ίδιος θέτει σε εφαρμογή μελέτη που προβλέπει την διαμόρφωση της Αρχιεπισκόπου Μακάριου και την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μεγάλα οχήματα (άραγε πώς θα πηγαίνουν τα φορτηγά με τις προμήθειες στο Λιντλ;)
Το θέμα όμως έχει και άλλο ενδιαφέρον. Κατασκευαστική εταιρεία είναι η ΑΤΕΣΕ ΑΕ, συμφερόντων Χούμπαυλη, η οποία, εκτός από τεχνικά έργα, κάνει και εμπόριο οπλικών συστημάτων,η οποία είχε εξασφαλίσει οικοδομική άδεια για κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ από το 2011.
Το έργο της κατασκευής, που είναι σε εξέλιξη στη Χανιώπορτα, έχει αναλάβει η ΑΤΕΣΕ με συμφωνία πώλησης του χώρου στη Λιντλ, έναντι μερικών εκατομμυρίων ευρώ.
Τα ερωτηματικά όμως δε σταματούν εδώ, καθώς ο δήμος Ηρακλείου φαίνεται να έχει μια εξαιρετικά προνομιακή σχέση (άραγε για ποιο λόγο) με τις δραστηριότητες των Lidl στην περιοχή. Είναι γνωστή η υπόθεση με την επέκταση του υπερκαταστήματος στην περιοχή της Αλικαρνασσού, κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων (όπως αναφέρει η ίδια η απόφαση!) χωρίς ο δήμος να κάνει… κιχ, αλλά και η επί χρόνια λειτουργία του καταστήματος της εταιρείας στη Μάχης Κρήτης. Εκεί η άδεια δόθηκε στα τέλη του 2016, ενώ η λειτουργία ξεκίνησε χρόνια πριν!
Η απόφαση επέκτασης της υπεραγοράς στην Αλικαρνασσό, κατά παρέκκλιση του νόμου, όπως αναφέρεται σ’ αυτήν!
Η άδεια για το κατάστημα της Μάχης Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Η περίεργη σχέση των Lidl με το δήμο Ηρακλείου, το υπερμάρκετ 2,5 στρεμμάτων στην παλιά πόλη και ο κατασκευαστής, που πουλάει και όπλα! (φωτο- έγγραφα)”

  1. Carlosehwbar

    Καποιοι τα τσεπωνουν χοντρα κ το αποτελεσμα ενα αθλιο μεγαθηριο σε φοντο χανιωπορτας

  2. mitsos

    Αυτή η εταιρεία δεν είναι που έχει και τo TALOS ή άλλη;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί