Αναβλήθηκε η συζήτηση στην ολομέλεια του ΣτΕ για τηλεοπτικές άδειες

Αναβλήθηκε για τις 4 Μαίου, η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ για την χορήγηση των νέων τηλεοπτικών αδειών.

Η συζήτηση είχε οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς δεν έχουν σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κάποια διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ αναφορικά με τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν , καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών μπορούσε να χορηγηθούν 16 άδειες.

Ετερος λόγος της αναβολής είναι το γεγονός οτι το Μega δεν συμμετείχε στην διαδικασία αδειοδότησης και υπάρχει το ενδεχόμενο τερματισμού λειτουργίας του, με απόφαση του ΕΣΡ. Όμως, η απόφαση του ΕΣΡ, προσθέτουν οι δύο εισηγητές, υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Alpha , Σκάι, Star και Μega και της ΕΙΤΗΣΕΕ που ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Τα κανάλια υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Εύα Καραμανώλη

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί