Τα λαμόγια και οι φωνές του ελέφαντα για τον μέρμηγκα

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Προφανώς, προφανέστατα, η πρώην υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου, κακώς, κάκιστα, ειδικά σε μια τέτοια εποχή, επέλεξε να παίρνει ένα επίδομα. Χωρίς ηθική η στάση της, αλλά όχι παράνομη. Βεβαίως πολλές φορές- όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- το ηθικό είναι πιο σπουδαίο από τον γραπτό νόμο.

Ειδικά όταν είσαι μέλος μιας κυβέρνησης της αριστεράς που αποφάσισε να βάλει το μαχαίρι και να ανοίξει όλα τα κακά σπυριά που κατατρώγουν επί δεκαετίες το σώμα της χώρας και των Ελλήνων.

Κάκιστα το έκανε η πρώην υπουργός. Δεν έχει ηθική βάση η επιλογή της.

Η συνέχεια έχει όμως μπόλικο “πράμα”: η Αντωνοπούλου μέσα σε μερικές ώρες έφυγε από την κυβέρνηση και ξεκίνησε τις διαδικασίες να επιστρέψει αυτά τα χρήματα που εισέπραξε νόμιμα αλλά χωρίς ηθικό έρεισμα. Και αυτή η υπόθεση συμπαρέσυρε και τον σύζυγό της, πρώην επίσης υπουργό, που παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Ενώ αλλάζει η νομοθεσία, για να υπάρξουν ξανά ηθικά θέματα.

Κρατάμε λοιπόν αυτά τα δεδομένα.

Για να δούμε μερικά άλλα δεδομένα. Κάποιοι, όχι απλά χωρίς ηθικό έρεισμα αλλά παρανομώντας, έχουν φάει το χρήμα του ελληνικού λαού. Και το τρώνε εδώ και δεκαετίες, με μίζες, με υποβρύχια, με φοροδιαφυγή, με Siemens, Novartis, Βατοπέδια, με προστάτες και προστατευόμενους. Και τα τρώνε μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των συστημικών μέσων, των καλοταϊσμένων δημοσιογράφων, που αφού μας τα παρουσίαζαν όλα καλά τόσα χρόνια, μας είπαν ότι και το μνημόνιο έπρεπε να αποδεχτούμε για να γίνουμε άνθρωποι… Κι όταν βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση Novartis εκείνοι ήξεραν μόνο τη φωνή των έξαλλων και τσιριζόντων Αδώνηδων, Λοβέρδων, Σαμαράδων και Βενιζέλων. Δεν είδαν ούτε πταίσμα.

Φάγανε, φάγανε, φάγανε, κι έβαλαν τους Έλληνες να πληρώνουν τις μίζες τους, χωρίς ντροπή και χωρίς ποτέ να δώσουν λόγο σε κανένα. Αντίθετα, με νόμους που έκοβαν και έραβαν στα μέτρα τους, επιχείρησαν να διασφαλίσουν ασυλία. Έκρυβαν λίστες Λαγκάρντ στα συρτάρια τους για να προστατεύσουν τους δικούς τους, έπαιρναν μίζες, έτρωγαν τα σωθικά της Ελλάδας και των Ελλήνων και ουδέποτε πλήρωσαν.

Αφέντες του τόπου, βλέπεις…

Ακόμα και μόνο που άνοιξε μια υπόθεση, της Novartis, εκείνοι απάντησαν μόνο όπως ξέρουν: σαν αφεντικά. Με απειλές και μηνύσεις, με λεκτικούς τραμπουκισμούς και ξεφωνητά. Για να μας θυμίσουν ποιοι είναι και πόσο κακό έκαναν στον τόπο. Όχι, δεν ένιωσαν καν την ευθιξία να πουν “ας μας κρίνει η Δικαιοσύνη”.

Έχουμε λοιπόν δυο υποθέσεις. Αυτή της Ράνιας Αντωνοπούλου, με τους χειρισμούς της ίδιας, του πρωθυπουργού (που επιπλέον ζήτησε να καταργηθεί η σχετική διάταξη για το επίδομα) και του Δ. Παπαδημητρίου. Χωρίς να υπάρχει παρανομία, έκαναν τεράστιο θέμα το ηθικό. Και εισέπραξαν ή απέδωσαν τις ευθύνες.

Και από την άλλη έχουμε το κράτος και τη (δια)παράταξη των λαμογίων, που με τις πολιτικές και τις μίζες τους φόρτωσαν στους Έλληνες μνημόνια και φόρους. Οι οποίοι ακόμα και μόνο απέναντι στον έλεγχο ξεσπάθωσαν, έβρισαν, απείλησαν, μήνυσαν, ζήτησαν συλλήψεις. Απειλούν με… εμφύλιο!

Και επειδή ακριβώς είναι λαμόγια που θεωρούν ότι το κράτος μπανανία που έστησαν, τους ανήκει, νομίζουν ότι με υποθέσεις σαν της Αντωνοπούλου (ψάχνουν κι άλλες, να είστε σίγουροι) θα εξιλεωθούν! Θα πουν, όλοι λαμόγια είμαστε, άρα μέσα στη γενικότητα τη σκαπουλάρουμε!

Ε, όχι! Η αριστερά απέδειξε ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της ηθικής της.

Ναι, έχει ηθικό πλεονέκτημα. Τεράστιο. Και παίρνει τις ευθύνες.

Την ώρα που οι τραμπούκοι νομίζουν ότι ακόμα είναι στον εμφύλιο και απειλούν με ξερονήσια, μόνο και μόνο επειδή αμφισβητείται η ασυλία τους. Μόνο και μόνο επειδή πλέον δεν μπορούν να κρύβονται.

Κι αυτοί οι τελευταίοι, οι τραμπούκοι που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν, με όλο το σύστημα της διαπλοκής, της πολιτικής, της οικονομίας, της “ενημέρωσης”, λένε ότι… “θίγονται” επειδή η Αντωνοπούλου έπαιρνε το επίδομα.

Όχι ρε λαμόγια του κερατά! Όχι! Εμείς οι πολίτες, ειδικά οι πολίτες της αριστεράς, έχουμε το δικαίωμα να υψώνουμε φωνή και να θιγόμαστε από την Αντωνοπούλου. Αλλά όχι εσείς, όχι εσείς που καταφάγατε τον τόπο. Μοιάζετε με τον ελέφαντα που τα πατάει όλα και καταγγέλλει το μυρμήγκι επειδή έφαγε ένα σποράκι!

Υποκριτές,  λαμόγια, δεν είναι όλοι ίδιοι. Γι αυτό είστε εσείς λαμόγια.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τα λαμόγια και οι φωνές του ελέφαντα για τον μέρμηγκα”

  1. Carlosehwbar

    Πες τα χρυσοστομε..οι αλητες χαντακωσαν τρεις γενιές κ εχουν κ βημα να μλσουν

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί