Στ. Αρναουτάκης: Με τη στήριξη της Πολιτείας και τη συνεργασία όλων των φορέων μπορεί να προχωρήσει ο χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη

Την συνεργασία όλων των φορέων και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας με συγκεκριμένα μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην εσπερίδα: «χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη» που οργάνωσε στο Ρέθυμνο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων, των Εμπορικών Συλλόγων, Εκπροσώπων των Εργαζομένων, των αγροκτηνοτρόφων , των Συλλόγων Ξενοδόχων, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κι άλλων τουριστικών φορέων του νησιού.

«Διαχρονικά η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν αρκεί μόνο η Περιφέρεια. Χρειάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς να συνεργαστούν για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως με ιδιωτική πρωτοβουλία, ξεκίνησε το πρόγραμμα με το οποίο έρχονται 50.000 Γερμανοί τουρίστες. «Εκτίμηση μας είναι ότι έχει πάει παρά πολύ καλά. Αρκεί να λάβουμε υπόψη πως περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι που θα ήταν στο ταμείο ανεργίας, δουλεύουν στα ξενοδοχεία και στις άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό. Χρειάζεται όμως να μην υπάρξει πισωγύρισμα, από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε αυτή την προσπάθεια που έγινε τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 και να προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποδομών υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό χωρίς υποδομές, αναφέροντας ως θετική εξέλιξη το γεγονός πως το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» θα είναι τον Απρίλιο έτοιμο. «Όμως, πρέπει να δούμε τον ΒΟΑΚ, τις υποδομές συνολικά για τα οδικά δίκτυα. Άρα, διεκδικούμε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του Βόρειου οδικού Άξονα και βεβαίως δράσεις στήριξης του Υπουργείου Τουρισμού και κίνητρα που θα δώσει για να ξεκινήσει από την Κρήτη ο χειμερινός τουρισμός», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Νωρίτερα, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλης Κουμαντάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε η Ομοσπονδία, ανοίγοντας τον διάλογο για τον χειμερινό τουρισμό και σημειώνοντας πως «όλοι μαζί και κυρίως οι τουριστικοί φορείς με προεξάρχουσα την Περιφέρεια, θα πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε βήμα – βήμα την προοπτική του χειμερινού τουρισμού», διεκδικώντας παράλληλα «η πολιτεία να κατανοήσει πως χωρίς υποδομές, δεν μπορεί να υπάρξει χειμερινός τουρισμός».

Στην εκδήλωση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης την στήριξή τους στο εγχείρημα εξέφρασαν ακόμα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Παρασύρης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί