Ο ΕΣΔΑΚ ενημερώνει τους μαθητές για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Με παρουσίαση στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.).

Ειδικότερα, η Περιβαλλοντολόγος του Συνδέσμου, Παρασκευή Πάντελη, πραγματοποίησε ενημέρωση – παρουσίαση στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου με θέμα «Η εμπειρία, οι υποδομές και ο σχεδιασμός του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων». Στην παρουσίαση, αναφέρθηκαν όλα τα νέα δεδομένα, αναλύθηκε ο σχεδιασμός του φορέα και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα από τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και τους καθηγητές τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η αυριανή γενιά, οι μαθητές του σήμερα που πρόκειται να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο, αποτελούν πολύτιμο συμπαραστάτη στις προσπάθειες του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Οφείλουμε να τους ενημερώνουμε υπεύθυνα, να τους μεταφέρουμε τα νέα δεδομένα που αφορούν την κυκλική οικονομία και τη διαλογή στην πηγή, να συζητάμε μαζί τους, να ακούμε τις δικές τους ιδέες και προτάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους γι’ αυτή τη συνεργασία, όπως επίσης και το στέλεχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Παρασκευή Πάντελη για την εξαιρετική της παρουσίαση και να προσκαλέσω κάθε σχολική μονάδα που ενδιαφέρεται, να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και να συμμετάσχει στο ενημερωτικό αυτό πρόγραμμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί