Κρήτη: Μηνύσεις από τους παραγωγούς αβοκάντο για κλοπές που ξεπερνούν τους 20 τόνους!

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι παραγωγοί αβοκάντο των Χανίων καθώς οι κλοπές σε βάρος τους έχουν πάρει απίστευτες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν ξεπερνούν τους είκοσι τόνους.

 Σύμφωνα με το zarpanews.gr, για το λόγο αυτό και προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους και τις περιουσίες τους, σήμερα προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιώργος Καλλιτεράκης πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων, έκανε για πληθώρα περιπτώσεων κλοπών αβοκάντο, είτε μικρών είτε μεγαλύτερων ποσοτήτων.

Ο κ. Καλλιτεράκης είπε πως αθροιστικά οι κλεμμένες ποσότητες αφορούν αρκετούς τόνους που φθάνουν ακόμα και οι οποίες διακινούνται ενδεχομένως ίσως και μέσω συσκευαστηρίων.

Ο δικηγόρος της ομάδας των μηνυτών αβοκαντοπαραγωγών κ. Ευτύχης Μαυρογένης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε κακουργηματικές ενέργειες τις συγκεκριμένες πράξεις, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για την σύμπτυξη εγκληματικής οργάνωσης με επίσης διακινητές των κλεμμένων προϊόντων και κλεπταποδόχους.

Χαρακτηριστικά,τέλος, είναι τα όσα είπε επίσης και ο κ. Δημήτρης Κατσανεβάκης θύμα κλοπών.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως ό ίδιος έχει χάσει τουλάχιστον 2,5 τόνους αβοκάντο, ενώ φέτος του έκλεψαν δύο φορές από 500 κιλά την κάθε φορά.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί