Οι σεξιστικές ερωτήσεις στη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό που εξόργισαν το διαδίκτυο

Σε ένα κρεσέντο θαυμασμού προς την πρωθυπουργό, ο Γούλι συνεχίζει, λέγοντας πως είναι «τσιμπημένος» μαζί της: «Ομολογουμένως, αν και κάπως τσιμπημένος όπως και όλη η χώρα, γνωρίζω πως το πραγματικά σημαντικό στην πολιτική πρέπει να είναι η κληρονομιά του καθενός».

Παρά τη μακρά πορεία του στη δημοσιογραφία, ο Γούλι δεν απέφυγε την παγίδα της αμετροέπειας αφού, κάποια στιγμή, κατέληξε να ρωτά την πρωθυπουργό πότε γεννάει, ώστε να υπολογίσει πότε έγινε η… σύλληψη.

«Μία πραγματικά σημαντική πολιτική ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πότε ακριβώς γεννάτε», ρώτησε ο Αυστραλός δημοσιογράφος. Κι όταν η Άρντερν απάντησε «στις 17 Ιουνίου», ο Γούλι σχολίασε: «Είναι ενδιαφέρον το πόσοι άνθρωποι μετρούν τις μέρες, υπολογίζοντας πότε έγινε η σύλληψη» – σχόλιο που έκανε το σύντροφο της πρωθυπουργού να χαμογελάσει αμήχανα, μονολογώντας «σοβαρά τώρα…;»

«Έχοντας ο ίδιος έξι παιδιά, δε με εκπλήσσει πως οι άνθρωποι κάνουν παιδιά. Γιατί να μην μπορεί να πιάσει παιδί κανείς κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου;», συνέχισε ακάθεκτος ο Γούλι, με την Άρντερν να του υπενθυμίζει πως οι εκλογές έχουν περάσει προ πολλού και πως δεν είναι απαραίτητο να λέγονται όλες αυτές οι λεπτομέρειες.

Τα social media κατακεραύνωσαν τον παλαίμαχο δημοσιογράφο, αποκαλώντας τον μισογύνη και σεξιστή, «τον θλιβερό θείο που πρέπει αποφύγετε στις γιορτές» και κατηγορώντας τον πως επικεντρώθηκε στο φαίνεσθαι κι όχι στην ουσία. Το ύφος της συνέντευξης δεν προκάλεσε οργή μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στο σύντροφο της πρωθυπουργού, Κλαρκ Γκέιφορντ που πόσταρε στο Twitter τέσσερις μαγευτικές φωτογραφίες της Νέας Ζηλανδίας γράφοντας «τέλειο μέρος για να ξεφύγεις για ’60 λεπτά’ ή περισσότερο όταν απαιτείται»

Η 37χρονη Άρντερν εξελέγη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Οκτώβριο και σχεδόν τρεις μήνες μετά ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας δε, η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός είχε βρεθεί στη δίνη μίας σεξιστικής δημόσιας συζήτησης για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης της, με τους δημοσιογράφους να την βομβαρδίζουν ασταμάτητα με την ερώτηση «τι θα κάνει στην περίπτωση εγκυμοσύνης» : «Είναι εντελώς απαράδεκτο να λέμε το 2017 ότι οι γυναίκες πρέπει να απαντούν σε αυτή την ερώτηση», είχε δηλώσει η Άρντερν. «Η επιλογή τού πότε θα κάνει παιδιά είναι θέμα της γυναίκας και δεν θα πρέπει να καθορίζεται από το αν της έχει ανατεθεί μια δουλειά ή όχι ή αν θα της προσφερθούν ευκαιρίες για δουλειά», είχε προσθέσει.

CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί