Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης χρυσαυγιτών

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, είναι ανάμεσα στους πέντε τραυματίες που έπεσαν θύματα απρόκλητης επίθεσης και εισβολής τουλάχιστον 8 ακροδεξιών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, νωρίτερα στο απόγευμα στον “Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα” στον Πειραιά, επί της οδού Ναυάρχου Βότση 11.

Οι επιτιθέμενοι σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής, κρατούσαν λοστούς, αναμμένους πυρσούς και έσπασαν μία τζαμαρία κατά την εισβολή στο στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όλοι τους οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών από χτυπήματα που δέχτηκαν και χρειάστηκαν να υποβληθούν σε ράμματα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην “Φαβέλα” πιθανόν προέρχονταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά όπου η Αστυνομία λαμβάνει επίσης μέτρα για να μην υπάρξουν νέες συγκρούσεις και αντίποινα μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για την ταυτοποίηση αν είναι δυνατόν, τον εντοπισμό και την σύλληψη των τραμπούκων που είναι υπεύθυνοι για αυτή την επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει ξαναγίνει στο παρελθόν στόχος επίθεσης ακροδεξιών.

Είχαν προηγηθεί συλλήψεις μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική στις Αρχές Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος,  για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει στην ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στο Πειραιά, τα ξημερώματα της 29 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν βρεθεί τότε γκαζάκια με κολλημένες πέτρες πάνω τους, ώστε σε περίπτωση έκρηξης να προκαλούσαν μεγαλύτερες ζημιές ή θύματα , καθώς επίσης κάλυκες πολεμικών τυφεκίων, μία σημαία της Χούντας, σβάστικες και τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς οργάνωσης “Απέλλα”.

Πέρα μάλιστα από τους τέσσερις άνδρες (έναν 26χρονο, έναν 21χρονο και δύο 19χρονους ) τότε, συνελήφθη και ένας 17χρονος για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά, σε βάρους του οποίου δεν υπήρχε ένταλμα.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί