Νεκρός αστυνομικός σε επεισόδια μεταξύ οπαδών στο Μπιλμπάο (βίντεο)

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ισπανία και στην ποδοσφαιρική Ευρώπη τα σοβαρά επεισόδια, που έγιναν στο Μπιλμπάο με τους φιλάθλους της Σπαρτάκ Μόσχας, που είχαν μεταβεί στην πόλη της βόρειας Ισπανίας για την ρεβάνς των «32» του Europa League ανάμεσα στην ομάδα τους και στην Αθλέτικ. Συνέπεια των επεισοδίων αυτών ήταν ο θάνατος ενός αστυνομικού.


Ο άτυχος άνδρας, μέλος της ειδικής ομάδας καταστολής (Ertzaina) στην περιοχή των Βάσκων, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, μαζί μ’ έναν ακόμη τραυματία.

Τα ισπανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser μετέδωσε ότι ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Στο μεταξύ σ’ εννέα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία σταμάτησαν μόλις λίγη ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης. Πρόκειται για Ισπανούς, ηλικίας 20 έως 25 χρόνων, για Ρώσους, από 27 μέχρι 37 ετών, αλλά και για έναν 37χρονο Πολωνό. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές ασφαλείας επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος του αστυνομικού οφείλεται καθαρά σε ανακοπή καρδιάς, η οποία ωστόσο προκλήθηκε από την ένταση των επεισοδίων έξω από το «Σαν Μαμές».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί