Μήνυση και από τον Δ. Λιντζέρη για τη Novartis

Μήνυση σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης , της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατάθεσε ο  πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτούνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ» σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των  προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμφανίζουν ως ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis υποστηρίζει ότι αυτές είναι ανυπόστατες  «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας» ο τέως βουλευτής απαντά :

«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών  παρατάξεων…Ως εκ  περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός,  ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει».

Ο μηνυτής υποστηρίζει ακόμα ότι ο λόγος που γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και γίνεται με στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που σχετίζονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης  Novartis.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 7 Φεβρουαρίου είχε δημιουργηθεί επεισόδιο στη Βουλή, στο γραφείο όπου φυλασσόταν η δικογραφία της υπόθεσης, όταν ο κ. Λιντζέρης προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία με το κινητό του ένα απόσπασμα της .

Δείτε: Επεισόδιο στη Βουλή με πρώην βουλευτή που φωτογράφιζε τη δικογραφία της Novartis

Της Μαρίας Δήμα, Εφημερίδα των Συντακτών

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί