Λαμπρινός: Οποιαδήποτε κουβέντα για ανάπτυξη οφείλει να αρχίζει και να τελειώνει από την κοινωνία

Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού στην εκδήλωση που οργανώνουν τα Επιμελητήρια με θέμα: «Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο» και ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο:

«Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι
Το θέμα της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου «Έξοδος και ανάπτυξη με σύμμαχο την κοινωνία», μας αγγίζει ιδιαίτερα, καθώς ως πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαστε ταυτόχρονα και οι πρώτοι οι οποίοι ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης. Ασφαλώς, λοιπόν, οποιαδήποτε κουβέντα για ανάπτυξη οφείλει να αρχίζει και να τελειώνει από την κοινωνία.

Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση, και ως Δημοτική Αρχή το αποδεικνύουμε εμπράκτως, ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας απαιτεί τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συνέργειες αλλά και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, μακριά από τις αποσπασματικές λογικές του παρελθόντος.

Όπως αναφέραμε και στον Πρωθυπουργό, κύριε Υπουργέ, κατά την παρουσία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κρήτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ανάπτυξη είναι μια λέξη κενή περιεχομένου, εφόσον δεν συνοδεύεται από ένα ξεκάθαρο και μακρόπνοο σχέδιο, στην κατάρτιση του οποίου οφείλουν να συνεισφέρουν ουσιαστικά όλοι: Πολιτικές δυνάμεις, παραγωγικοί φορείς, επιμελητήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι ίδιοι οι πολίτες!

Και φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μπορεί και πρέπει να έχει καίριο ρόλο στην προσπάθεια της χώρας να ορθοποδήσει. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματικά ανεξάρτητη όμως, σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό σημαίνει, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών και οικονομικά αυτάρκης.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι πλησιάζει η στιγμή που θα μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με βάσιμη αισιοδοξία. Όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε και το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, παραμένει ακόμα εγκλωβισμένη σε παθογένειες και προβληματικές αντιλήψεις του παρελθόντος.
Καθήκον σας κύριε Υπουργέ και καθήκον όλων όσων έχουμε δημόσια αξιώματα, είναι μαζί με την έξοδο από την οικονομική κρίση, να οδηγήσουμε την Ελλάδα, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, σε έξοδο και από την ηθική κρίση.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Δείτε επίσης:

Τσακαλώτος από το Ηράκλειο: Μειώσεις φόρων 3,5 δις ευρώ την επόμενη πενταετία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί