ΥΠΟΙΚ: Βάσιμη η αισιοδοξία των οίκων αξιολόγησης

Ικανοποίηση για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018, καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η αισιοδοξία είναι βάσιμη, καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση.

Όπως τονίζεται, η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και πως τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuroworking group της 1ης Μαρτίου.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.

Το υπουργείο Οικονομικών προσθέτει ακόμη ότι το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο και πως το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018» καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί