Πώς ο Α. Τσίπρας εξέθεσε τον Κ. Μητσοτάκη, με αναφορές στον Α. Παπανδρέου και τον Κ. Καραμανλή

Με αναφορές στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ώστε να γίνουν οι συγκρίσεις για το μέγεθος του σκανδάλου της Novartis, αλλά και με υπενθύμιση της στάσης των πρώην πρωθυπουργών, που ανέλαβαν τις πολιτικές ευθύνες, παρενέβη στη συζήτηση στη βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή αφορούσε υπεξαιρέσεις 34 δισ. δραχμών, 100 εκατ. ευρώ δηλαδή και σήμερα μιλάμε σε ό,τι αφορά τη Novartis, για μια ζημία του ελληνικού δημοσίου 3 δισ. ευρώ.

“Κε Μητσοτάκη, λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση”, είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: “Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη”. “Όχι μόνο δεν το πράξατε”, τόνισε, “αλλά αντ’ αυτού υιοθετήσατε πλήρως τη παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι “αυτό έπραξε με παρρησία” ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και ο Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μιλώντας στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. “Δεν έκανε ούτε μηνύσεις στη δικαιοσύνη, ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους”, είπε.

Ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης. Αυτό έπραξε με παρρησία ο Α. Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά & το ίδιο ο Κ. Καραμανλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν έκαναν μηνύσεις στη δικαιοσύνη ή στους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί