Το μέγεθος των καταστροφών στα Σφακιά – Αίτημα να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Βίντεο & φωτο)

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε και το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε σε περιοχές των Σφακίων και ειδικότερα στον Βουβά, η χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση.

Δείτε: Σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες από τη δυνατή βροχή στα Σφακιά (Φωτο)

Η κατάσταση είναι σοβαρή όπως τόνισε στο Kriti24.gr ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός. » Προσπαθούμε σήμερα να κάνουμε αποτίμηση των ζημιών. Τα φερτά υλικά έχουν μπαζώσει σπίτια, ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές υποδομές του Δήμου. Η κατάσταση είναι τέτοια που ήδη έχουμε κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 

Για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές του Δήμου Σφακίων μίλησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Από την χθεσινή βροχόπτωση μάλιστα κινδύνεψε μια ηλικιωμένη γυναίκα το σπίτι της οποίας πλημμύρισε νερά, ωστόσο η ίδια δεν ήθελε να το εγκαταλείψει. Χάρη στην άμεση επέμβαση πυροσβεστών όμως από το κλιμάκιο της Ανώπολης, η γυναίκα πείστηκε να φύγει και σώθηκε, ενώ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πέντε σπίτια.

Οι καιρικές συνθήκες και σήμερα Τετάρτη δεν είναι καλές στην περιοχή, ωστόσο η βροχή που πέφτει είναι ευτυχώς μέχρι αυτή την ώρα μικρότερης έντασης.

Πολλά προβλήματα όμως έχουν προκληθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί