Σαμαράς: “Δεν ήρθα για να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω τη σκευωρία”

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω τους κινδύνους, τη σκευωρία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για σαθρές κατηγορίες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι «μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

«Είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», υπογράμμισε και έκανε λόγο για γκεμπελικό τέχνασμα». Σημείωσε επίσης πως «όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί». «Αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει τους αντιπάλους της.

«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων – Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο»

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο». Ανέφερε ότι «πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα τους ενόχους εσείς οι ίδιοι». Δήλωσε επιπλέον ότι «ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει, καταθέτει τέσσερις φορές χωρίς να πει τίποτα για εμένα. Και ξαφνικά θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά».

«Το Documento του δικού σας Βαξεβάνη κυκλοφόρησε την Κυριακή του μεγάλου συλλαλητηρίου. Οι συντάκτες του γνώριζαν τι επρόκειτο να καταθέσουν οι μάρτυρες δύο 24ωρα αργότερα», τόνισε επίσης.

Υπογράμμισε ότι τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχει συναντήσει ιδιωτικά. «Τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες. Εσείς για πείτε μου πόσες φορές τον έχετε συναντήσει;», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει το όνομά του. «Και ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBI δεν είπε τίποτα για μένα. Εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε. Με μόνο κίνητρο να σπιλώσετε πρόσωπα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

«Παντού θα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια;»

Ανέφερε εξάλλου ότι πριν λίγες ημέρες, το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια γιατί πολίτης δικάστηκε με ανώνυμους μάρτυρες. «Μα επιτέλους, παντού θα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκαν μέτρα για μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα αυτά τα μέτρα, στηρίζοντας τους φαρμακοβιομήχανους». Ανέφερε επιπλέον ότι το 2013 ο κ. Φρουζής είχε αποκαλέσει ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής του για το φάρμακο, ενώ δίπλα του καθόταν ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Σημείωσε επιπλέον ότι οι λογαριασμοί του θα ανοίξουν. «Θα ζητήσω ο ίδιος να ανοίξουν. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές», συνέχισε. Είπε επίσης ότι Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν εκείνοι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση το 2014.

«Θα λογοδοτήσετε για όλα»

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τη ζημιά στην οικονομία και για ψέματα που έχει πει, ενώ την κατηγόρησε πως άνοιξε τα σύνορα. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τις πιέσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό. «Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης, είναι ζήτημα προστασίας του πολιτεύματος», σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ανέφερε, δε, ότι σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, θα έπρεπε να ήμασταν ενωμένοι. «Δεν χτίζεις συναίνεση με συκοφαντίες», είπε. «Είστε το χειρότερο κομμάτι του πολύ παλιού και όταν φύγετε, θα λογοδοτήσετε για όσα κάνετε», τόνισε, ενώ σημείωσε πως «εγώ τον Τσίπρα δεν τον έβρισα ποτέ. Αυτός με αποκαλούσε γερμανοτσολιά». «Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Διαξιφισμός με Ν. Βούτση

Ο κ. Σαμαράς είχε διαξιφισμό με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όταν εκείνος τον κάλεσε να δηλώσει πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει την ομιλία του. «Όσο χρειαστεί», απάντησε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως υπερασπίζεται την τιμή του, με τον κ. Βούτση να τον καλεί να μην συμπεριφέρεται «με αυταρχισμό».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί