Ξεκίνησε στην Κρήτη η 5η συνεδρίαση του Εθνικού Δικτύου Συντονισμού για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης

Ξεκίνησε στις 2:00 μ.μ.της Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η 5η συνεδρίαση του Εθνικού Δικτύου Συντονισμού για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, ενώ αύριο στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η διεθνής συνάντηση εργασίας για την έξυπνη εξειδίκευση με τίτλο «workshop on RIS3 cross-regional Learning» όπου στις 9:30 το πρωί θα υπάρχει εναρκτήρια ομιλία από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι συνεδριάσεις οργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG joint Research Centre και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Χανίων.

Στο πλαίσιο των παραπάνω συνεδριάσεων θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από άλλες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας στην υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής αλλά και των περιφερειακών στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης.

Στις συναντήσεις θα παραβρεθούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικών Αρχών, των Περιφερειών της χώρας καθώς της Ε.Ε. ενώ θα  συμμετέχουν μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας (Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018) έχει ως εξής:   

14:30-14:40         Εισαγωγική παρουσίαση και επισκόπηση των θεμάτων του διημέρου

Εισηγητής: Μαρία Κωστοπούλου, Αναπλ. Προϊσταμένη ΕΥΣΣΑ.

14:40-15:00         Εισήγηση του εκπροσώπου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ

Εισηγητής: Γιώργος Περουλάκης, EC / DG Regio.

15:00 – 15:20      Εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης, εκδοθείσες προσκλήσεις, υποβληθείσες προτάσεις εντάξεις, νέες προσκλήσεις) – Η περιφερειακή διάσταση

Εισηγητής: Αγνή Σπηλιώτη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Πολιτικών και Δράσεων έρευνας και Καινοτομίας της ΓΓΕΤ.

15:20 -17:40        Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης Περιφερειακών Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης. Εξελίξεις όσον αφορά τη διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης – εκδοθείσες και υπό έκδοση προσκλήσεις, υποβληθείσες  προτάσεις, εντάξεις.

Εισηγητές: Εκπρόσωποι των Περιφερειών ή των Διαχειριστικών Αρχών των ΠΕΠ.

17:40 – 18:00      Η παρακολούθηση των στρατηγικών RIS: Προκλήσεις και απαιτήσεις.

Εισηγητής: Σμάρω Ζησοπούλου, Προϊσταμένη Μονάδας Σχεδιασμού και Αξιολόγησης ΕΥΣΣΑ.

18:00 – 18:35      Παρεμβάσεις – Συζήτηση.

18:35 – 18:45      Κλείσιμο της συνεδρίασης.

 

Συνεδρίαση Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018  

 

Η έναρξη της συνεδρίασης θα γίνει με χαιρετισμό – ομιλία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννης Φίρμπας, η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αγνή Σπηλιώτη και ο Προϊστάμενος της DG Regio της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παναγιώτης Πανταζάτος.

Τόσο στην κεντρική όσο και στην παράλληλη συνεδρίαση, θα μιλήσουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικών Αρχών, των Περιφερειών της χώρας, της Ε.Ε. καθώς και της Περιφέρειας Κρήτης.  

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 5 περίπου το απόγευμα με την διατύπωση των συμπερασμάτων και την προοπτική γύρω από την έξυπνη εξειδίκευση.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί