Σεντένο μετά το Eurogroup: Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες (Βίντεο)

Σε θετικό κλίμα ήταν η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος  έκανε λόγο για «εξαιρετικά νέα» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι μόνο δύο από τα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολογησης μένουν ανοιχτά, η ολοκλήρωση των οποίων δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Σεντένο, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει «τεράστιες προσπάθειες» για την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων, επιδεικνύοντας «ισχυρή κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων αυτών.

«Τώρα η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι μόλις οι θεσμοί επιβεβαιώσουν την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων, θα προχωρήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ.

Πρόκειται για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πανελλαδική κλίμακα, τα οποία εκκρεμούν για λόγους τεχνικής φύσης, όπως διευκρίνισαν νωρίτερα πηγές του ΥπΟικ και πως είναι θέμα ημερών να επαληθευτεί η υλοποίησή τους.

Όπως είπε ο κ. Σεντένο, τώρα είναι ώρα να προχωρήσει το επόμενο στάδιο, υπενθυμίζοντας ότι οι τεχνικές συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τα παραπάνω αποτύπωσε και σε ανάρτησή του στο twitter. «Καλά τα νέα για την Ελλάδα. Ανταποκρίθηκαν σε όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα και το Eurogroup στρέφεται τώρα στην τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχιστεί πέραν του προγράμματος» ανέφερε σε μήνυμα του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα στις 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι επαφές για τη τέταρτη αξιολόγηση.

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί