Ολοκληρώθηκε το Eurogroup: Διορία δύο εβδομάδων για πλειστηριασμούς και Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, στο οποίο η Αθήνα ανέμενε εξελίξεις αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης 5,7 δις ευρώ.

 “Από όλα τα προαπαιτούμενα μόνο δύο εκκρεμούν αυτή τη στιγμή, τα οποία βρίσκονται εκτός ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης” δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος και εξήρε την ελληνική κυβέρνηση για τις ενέργειές της που δείχνουν όπως είπε πως έχει την “ιδιοκτησία” του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης που είχε διαρρεύσει από νωρίς στις Βρυξέλλες, 108 από τα 110 προαπαιτούμενα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup Φεβρουαρίου έχουν υλοποιηθεί. Παρόλο που η έκθεση αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει συγκεκριμένες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν τα δύο εναπομείναντα προαπαιτούμενα, αυτά «αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες» αφού δεν «επαφίενται στην διακριτική ευχέρεια των ελληνικών Αρχών».

Πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θέματα που περισσότερο ως «τεχνικά» χαρακτηρίζονται από τους θεσμούς.

Η έκπληξη Λε Μερ

Την έκπληξη έκανε κατά την είσοδο στο eurogroup, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε άμεσες εξελίξεις για το ελληνικό πρόγραμμα. «Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και γι’ αυτό κοιτάμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί από την ελληνική κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες. Πιστεύω ότι είναι ένα καλό νέο γιατί δείχνει ότι δεν είμαστε μακριά από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, προσθέτοντας ότι  «πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια τους επομένους μήνες, καθένας από την πλευρά του για να ολοκληρώσουμε αυτή την οριστική ρύθμιση».

news247.gr

 

Δείτε επίσης:

Eurogroup: Επεισόδιο Ντράγκι – Τσακαλώτου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Μοσκοβισί: Εκπληρώθηκε το 99% των δεσμεύσεων της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί