Με πολύ κόσμο και κέφι τα παραδοσιακά Κούλουμα στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων (Βίντεο & φωτο)

Με κέφι, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα, η Δημοτική Αρχή Αρχανών Αστερουσίων και πλήθος κόσμου γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αστρακών….ενώ την παράσταση έκλεψε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης με το Μαντολίνο του!

Ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων και η Δημοτική Αρχή καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, αντάλλαξαν ευχές για καλή σαρακοστή, υγεία και χαρά και ο Δήμαρχος  δήλωσε: «Γιορτάζουμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα, την Καθαρά Δευτέρα στους Αστρακούς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που βοήθησαν στο να στηθεί και φέτος αυτή η γιορτή, ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να μας ψυχαγωγήσουν και να μας διασκεδάσουν». 
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Επιτροπάκης Γεώργιος δήλωσε: «Καλή Σαρακοστή με Υγεία.
Με εκδηλώσεις όπως η σημερινή γινόμαστε  μια παρέα, γλεντάμε μαζί και δείχνουμε εμπράκτως ότι στηρίζουμε ο ένας τον  άλλο.Ευχαριστούμε τους Δημότες μας για την παρουσία τους σε ολες τις εκδηλώσεις του Δήμου μας».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων και ο Πολιστικός Συλλογος Αστρακών 
« Ο ΝΕΡΑ’Ι’ΡΟΣΠΗΛΙΟΣ». ενώ από το πρω΄ί’ στο χώρο της Εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Σεραφειμίδης… 

Επίσης στην εκδήλωση παρόντες ήταν:οι  Αντιδήμαρχοι οι δημοτικοί συμβουλο, οι προέδροι των τοπικών κοινοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Όπως είθισται κάθε χρόνο τα Κούλουμα γιορτάζονται εκ περιτροπής σε μια από τις τρεις ενότητες ( Αρχάνες -Αστερούσια-Καζαντζάκη) με τον κλήρο φέτος να «πέφτει» στους Αστρακούς στην ενότητα του Καζαντζάκη.  Πέρυσι τα Κούλουμα γιορτάστηκαν στις Αρχάνες και πρόπερσι στο Χάρακα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αστρακοί είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό με πανέμορφη θέα, όπου ο Δήμος φρόντισε να ανακαινίσει και να εξοπλίσει πλήρως το οίκημα του παλιού και πλέον κλειστού Δημοτικού Σχολείου και να το μετατρέψει σε Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, όπου φιλοξενούνται πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις.
Το έργο είχε προϋπολογισμό 174.000 ευρώ και είχε ενταχθεί με τη συνεργασία Δήμου, Αναπτυξιακής Ηρακλείου και Πολιτιστικού Συλλόγου Αστρακών το 2015 στο Leader απ’ όπου και είχαν αντληθεί πόροι για την κατασκευή του. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί