Συντριβή ελικοπτέρου με 13 νεκρούς στο Μεξικό, επέζησε ο υπουργός Εσωτερικών

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Αλφόνσο Ναβαρέτε, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές δικαστικές αρχές.

Το ελικόπτερο που μετέφερε ανώτατους αξιωματούχους κατευθυνόταν στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πολιτεία Οαχάκα.

“Ανασύραμε από το σημείο τα πτώματα 12 ανθρώπων: πέντε γυναικών, τεσσάρων ανδρών, δύο μικρών κοριτσιών και ενός αγοριού. Άλλο ένα πρόσωπο που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Χαμιλτεπέκ υπέκυψε στα τραύματά του” ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί επίσης 15 τραυματίες.

Νωρίτερα, ο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι ο ίδιος και ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

ΤΟ στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα συνετρίβη την Παρασκευή σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος, αλλά οι ανώτεροι αξιωματούχοι επέζησαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στο δυστύχημα που σημειώθηκε την ώρα που το ελικόπτερο προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter αναφέροντας ότι δύο άνθρωποι ήταν στο έδαφος σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ήδη πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μεταδίδει το Notimex.

Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί