Αλλαγές στις συντάξεις του ΝΑΤ

Αντίθετα, θα υπάρξουν βελτιώσεις για όσους από τα κατώτερα πληρώματα λαμβάνουν αντίστοιχα κατώτατες συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγαλου (ν.4387/2016), αναφέρεται στην εφαρμογή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ, την 1.1.2019. Με το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μειώσεις έως και 18% στις συντάξεις.

Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με την εγκύκλιο που εκδόθηκε νωρίτερα για τον υπολογισμό των συντάξεων των ασφαλισμένων του πρώην ΝΑΤ, ισχύουν τα εξής:

• Για τον υπολογισμό του ύψους της εθνικής σύνταξης, η συνθετική ναυτική εργασία ανάγεται σε έτη ασφάλισης.

• Για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης, θα λαμβάνεται υπόψη κάθε έτος συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας καθώς και οι συντάξιμες αποδοχές, όπως προβλέπεται.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας θα ισχύσουν και για τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλομένων μέχρι 12/5/2016 συντάξεων.

Ειδικότερα, οι μεν κατώτατες συντάξεις των κατώτερων πληρωμάτων θα έχουν βελτίωση, οι δε ανώτερες θα έχουν περιορισμένες διαφορές.

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί