Το μαύρο χρήμα της Siemens, ο “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ και η μυστηριώδης βαλίτσα που μπαινόβγαινε σε ΜΜΕ της Κρήτης…

Ήταν η περίοδος της παντοδυναμίας Σημίτη, στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 και αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο ισχυρός άνδρας της εποχής, το alter ego του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο επονομαζόμενος και “στρατηγός”, ακριβώς λόγω των εξουσιών που του είχε εκχωρήσει ο Σημίτης.

Ο “στρατηγός” λοιπόν ήταν πολύ συχνός επισκέπτης της Κρήτης και σε όλους ήταν γνωστό ότι μπαινόβγαινε με άνεση σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του νησιού, κουβαλώντας πάντα μια τσάντα- μυστήριο.

Με την ίδια ευκολία που μπαινόβγαινε, έδινε και συνεντεύξεις, σε ραδιοτηλεοπτικά στούντιο και γραπτό Τύπο. Ήταν ο αγαπημένος μερικών γνωστών μέσων ενημέρωσης του νησιού. Όπως ήταν ο Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ…

Αργότερα ακούστηκε ότι ο “στρατηγός” Τσουκάτος ήταν ο άνθρωπος στον οποίο η Siemens έστελνε χοντρό χρήμα προκειμένου να τροφοδοτείται το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Χθες την πληροφορία επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο στο δικαστήριο ο τότε υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός.

Δείτε: Πρώην υπεύθυνος οικονομικών ΠΑΣΟΚ: “Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens κατέληξαν στο κομματικό ταμείο”

Άραγε, η γνωστή βαλίτσα του Τσουκάτου, με την οποία μπαινόβγαινε σαν “αφεντικό” σε μέσα της Κρήτης, τί περιείχε; Ε, εύκολο δεν είναι να δούμε αν υπάρχει γνωστής ή άγνωστης προέλευσης χρήμα εκείνο το επίμαχο διάστημα;

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Το μαύρο χρήμα της Siemens, ο “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ και η μυστηριώδης βαλίτσα που μπαινόβγαινε σε ΜΜΕ της Κρήτης…”

  1. georgef

    τα ρούχα του και καμμιά αλλαξιά σώβρακα θα είχε…

  2. ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΗΣ

    Αναλαμβανο πεταχτοί σοβάδε σε καθε υψο και βαθο. ΤΙΜΕ ΛΟΓΙΚΑΙ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί