Εξοργιστική δήλωση κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκου: Τα 11χρονα κορίτσια δεν είναι παιδιά

Τον περασμένο Νοέμβριο ποινικό δικαστήριο της Γαλλίας αθώωσε 29χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείτο για το βιασμό 11χρονου κοριτσιού -από το 2009. Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει βία.

Το πρωί της Τρίτης 13/2, 29χρονου άνδρας που ζει στα προάστια της Γαλλίας εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος για βιασμό 11χρονου κοριτσιού. Μια στάση εδώ για να πούμε τα απαραίτητα, πριν ενημερώσουμε για την έκβαση: η νομοθεσία των Γάλλων δεν διαθέτει κάποια παράγραφο που να αφορά την ηλικία από την οποία ο οποιοσδήποτε κάτοικος της χώρας (γυναίκα ή άνδρας) μπορεί να συναινεί πριν προχωρήσει στη σεξουαλική πράξη. Το μόνο που υπάρχει, ως προς αυτό το κεφάλαιο, είναι απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, κατά την οποία παιδί κάτω των 5 χρόνων δεν μπορεί να συναινεί.

Στα της υπόθεσης που εκδικάστηκε στην πόλη Pontoise, στα βορειοδυτικά του Παρισιού την Τρίτη 13/2, οι δικηγόροι του 29χρονου επισήμαναν πως το κορίτσι συμφώνησε με τις ορέξεις του πελάτη τους και ότι είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε. Οι εκπρόσωποι της 11χρονης εστίασαν στο νεαρό της ηλικίας της, που δεν της επιτρέπει να έχει ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος και δημιουργεί σύγχυση ως προς την αντίσταση. Αυτό που έγινε ήταν να κατηγορήσει ο εισαγγελέας τον 29χρονο, όχι για βιασμό, αλλά για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου”, που στη Γαλλία είναι κάτω των 15 χρόνων.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 29χρονου, είχε συναντήσει την 11χρονη σε ένα πάρκο και εκείνη δέχθηκε να τον ακολουθήσει σπίτι του, όπου δέχθηκε να κάνουν σεξ. Οι δικηγόροι του είπαν επίσης, ότι ο άνδρας αυτός πίστευε πως το κορίτσι είναι τουλάχιστον 16.

Η οικογένεια της 11χρονης κατέθεσαν μήνυση για βιασμό, μόνο που ο δικαστής δεν συμφώνησε ως προς το ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε βία. Βλέπετε, ο γαλλικός νόμος προσδιορίζει το βιασμό ως “σεξουαλική διείσδυση που διαπράττεται με βία, εξαναγκασμό, απειλή ή έκπληξη”. “Ήταν 11 χρόνων και 10 μηνών… δηλαδή σχεδόν 12 χρόνων” είπε ο πρώτος δικηγόρος του 29χρονου, Marc Goudarzian πριν καταλήξει στο “οπότε δεν ήταν παιδί”, με τη συνεργάτιδα του Sandrine Parise να προσθέτει “δεν έχουμε να κάνουμε με σεξουαλικό θηρευτή σε μια φτωχή άσχημη χήνα. Όταν τα παιδιά έχουν σεξουαλική εκφραστικότητα και η κοινωνία τα αντιμετωπίζει σαν να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος της άλλης πλευράς είναι σεξουαλικός θηρευτής”.

Μέλη οργανισμών για τα δικαιώματα των παιδιών και ψυχολόγοι κατέθεσαν πως η πραγματικότητα είναιάρδην διαφορετική, πριν η νομική εκπρόσωπος της 11χρονης ζητήσει να αποδοθεί η κατηγορία του βιασμού στον 29χρονο “που ήξερε πολύ καλά πως είχε απέναντι του ένα παιδί, το οποίο δεν προστατεύεται από τη γαλλική κοινωνία”.

Αν καταδικαστεί ο 29χρονος, πατέρας 2 παιδιών, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια. Ο βιασμός ανήλικου κάτω των 15 χρόνων, τιμωρείται στη Γαλλία με έως 20 χρόνια φυλάκισης. Ο προεδρεύων δικαστής είπε πως ο εισαγγελέας είχε επιλέξει τη λανθασμένη κατηγορία και διέταξε να σταλεί η υπόθεση τους ανακριτές, για περαιτέρω έρευνα. Ως εκ τούτου, η δίκη αναβλήθηκε.

 news247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί