Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε σχολικό συγκρότημα στη Φλόριντα – Στους 14 οι νεκροί (εικόνες & βίντεο)

 

Επίθεση με δεκάδες πυροβολισμούς πραγματοποίησε ένας ένοπλος σε σχολείο στη Φλόριντα, την ώρα που ολοκληρωνόταν το ωράριο των μαθημάτων, με αποτέλεσμα 14 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη του Broward.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα περικύκλωσαν αμέσως το σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με ένοπλο, ωστόσο για αρκετή ώρα ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος.

Τελικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas High School, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταφέρουν την εικόνα.

Αργότερα, το κανάλι WCVB-TV Boston μετέδωσε πλάνα από ελικόπτερο όπου ο δράστης της επίθεσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν 20 έως 50 τραυματισμένα άτομα, χωρίς να μπορεί κανείς να διευκρινίσει αν είναι όλα παιδιά ή υπάρχουν και ενήλικες θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν «ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαν να τους μετρήσουν».

 

 

Στο σημείο έχει σπεύσει και το FBI το οποίο διερευνά το αν πρόκειται για κάποια τρομοκρατική επίθεση.

Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις οικογένειές τους

Με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε το περιστατικό που σημειώθηκε στο σχολείο της Φλόριντα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τις προσευχές και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης. «Κανένα παιδί, δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεται ανασφαλής σε σχολείο των ΗΠΑ» συμπλήρωσε ο κ. Τραμπ.

Στο Stoneman Douglas High School φοιτούν 3.000 με 5.000 παιδιά, τα οποία ήταν στις εγκαταστάσεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Δείτε τα βίντεο:

https://youtu.be/upBWj3w51Z4

tovima.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί