Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Φρουζής για την Novartis (Βίντεο)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε πριν από λίγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και άνθρωπος κλειδί της υπόθεσης που θα ερευνήσει η προανακριτική της Βουλής.

Σε μια κίνηση αιφνιδιασμού προχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κώστας Φρουζής και ήδη κατηγορούμενος για δωροδοκία, βάζοντας ο ίδιος…. «απαγορευτικό» στον εαυτό του, ζητώντας από τους δικαστές να επικυρώσουν την εισαγγελική διάταξη που του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών, εμφανίστηκε πριν από λίγο στα δικαστήρια της Ευελπίδων με στόχο να παρουσιαστεί και ενώπιον του συμβουλίου πλημμελειοδικών.

Οπως σημείωσαν οι δικηγόροι του θα ζητήσει την επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου, καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα. Αντιθέτως δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών αρχών, όποτε αυτές τον θελήσουν.

Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον κ. Φρουζή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής εταιρίας, καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς, για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων του κ. Φρουζή:

Δείτε το υπόμνημα που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής: 

Ο κ. Φρουζής κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το οποίο ζητά να επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, υποστηρίζοντας ότι θέτει εαυτόν ενώπιον των αρχών για να αποδείξει την αθωότητά του. «Ουδέποτε διανοήθηκα να φύγω από τη χώρα. Μου έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς από το Νοέμβριο του 2017. Γνώριζα ότι γίνεται έρευνα αλλά εγώ δεν είχα κάνει την παραμικρή κίνηση να φύγω και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι έχω πρόθεση να διαφύγω στο εξωτερικό».

iefimerida.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί