Με επιτυχία ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, οι θεατές απόλαυσαν ένα αφιέρωμα στον Claude Debussy από 13 σημαντικούς πιανίστες, οι οποίοι στο τέλος της βραδιάς καταχειροκροτήθηκαν.

Της συναυλίας προηγήθηκε ομιλία για το πιανιστικό έργο του Debussy από την μουσικολόγο Άννα Μεσσαριτάκη.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επιτυχία των δυο προηγούμενων Φεστιβάλ Πιάνου μας δημιούργησε την ευχάριστη υποχρέωση της ανάλογης συνέχειας. Θεωρούμε ότι με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, νέων ταλέντων από την Κρήτη, με την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και με την παρουσίαση της Όπερας του Giacomo Puccini “Suor Angelica”, το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου θα είναι ένα πολιτιστικό γεγονός  υψηλού επιπέδου που θα ικανοποιήσει το μουσικόφιλο κοινό της πόλης και θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας για την καθιέρωση σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Στη συναυλία παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Συμμετείχαν οι πιανίστες: Λίλυ Δάκα, Μαρίνα Δασκαλάκη,  Μιχάλης Διαλυνάς,  Ασπασία Καραλή,  Δημήτρης Καρύδης, Άννα Μεσσαριτάκη, Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη, Λένα Παπασπύρου, Έλενα Περισυνάκη, Ελένη Ρέντζου,  Ράνια Τουτουντζάκη,  Ντιάνα Τσιλίδη,  Ευγενία Ψαρουδάκη.

Το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου (8:30μμ, Πολιτιστικό Κέντρο, είσοδος ελεύθερη), με δυο νέα ταλέντα από το Ηράκλειο, τον Γιάννη Μπουφίδη 11 ετών και τον Βασίλη Αλέξανδρο Βαρδάκη 13 ετών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί