Κούλογλου: Ο Μάριος Σαλμάς είναι ο πρώην υπουργός που ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI

Την αποκάλυψη ότι πρώην υπουργός ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI για… την υπόθεση της Novartis, έκανε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Δείτε εδώ: Novartis: Ένας λογαριασμός για τον κύριο πρώην υπουργό στην Ελβετία!- Ο τέως που ζήτησε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε: «Υπήρξε ένας πρώην υπουργός, ο οποίος γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI, αλλά το FBI αρνήθηκε, δεν γνωρίζω τους λόγους για την άρνηση του FBI στον εν λόγω μάρτυρα».

Ακόμη, σημείωσε «Όλα τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί χάριν στην δράση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, είναι οι μοντέρνοι ήρωες της εποχής μας και πρέπει να υπάρχει προστασία μαρτύρων και στη χώρα μας».

Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στην δημοκρατική ιστορία της χώρας μετά την μεταπολίτευση που να καταγγέλλονται δικαστές ότι έχουν στήσει μια υπόθεση, και μάλιστα όταν πρόκειται για την Εισαγγελέα διαφθοράς την θα έπρεπε όλοι να την υποστηρίζουν, πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκάλυψε το όνομα

Στη συνέχεια, ο κ. Κούλογλου βρέθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 όπου ρωτήθηκε σχετικά για την αποκάλυψη που είχε κάνει νωρίτερα, ενώ επιβεβαίωσε την αναφορά του Νίκου Χατζηνικολάου για το όνομα του πρώην υπουργού.

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, ο πολιτικός που ζήτησε την προστασία του FBI για την υπόθεση της Novartis, είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Σαλμάς: Δεν κατέθεσα στις ΗΠΑ, ενημέρωσα την πατρίδα μου

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς διέψευσε ότι απευθύνθηκε στο FBI, συμπληρώνοντας ότι το 2015 είχε επαφές με τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων κ. Σαράκη για το θέμα.

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Κούλογλου, ο Μάριος Σαλμάς υποστήριξε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

Όπως εξήγησε του ζητήθηκε να πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι «ως προστατευόμενος μάρτυρας» αλλά αρνήθηκε. Προτίμησε – όπως τόνισε – να ενημερώσει πριν από όλους την πατρίδα του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι προσεγγίστηκε από τους Αμερικανούς δικηγόρους μετά την κατάθεση στο FBI του πρώτου από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που (έχουν καταθέσει στο FBI ) και εκπροσωπεί ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί