Τίμησαν τη μνήμη των αστυνομικών που σκοτώθηκαν σε ώρα καθήκοντος (φωτο)

Τελέστηκε το Α΄ Ψυχοσάββατο 10 Φεβρουαρίου στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου η επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος και κ. Βαρδάκης Σωκράτης, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, εκπρόσωποι των Βουλευτών της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη Ελευθέριου και κ. Κεφαλογιάννη Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κ. Παττακός Μαρίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Κανακουσάκη Ιωσήφ, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος Πλοίαρχος κ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων «Ο Τάλως» Νομού Ηρακλείου κ. Ουρανός Νικόλαος, η Πρόεδρος των Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Στίνη Ελευθερία, ο Πρόεδρος της I.P.A. Ηρακλείου κ. Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης Απόλλων, συγγενείς των θυμάτων   καθώς και πλήθος Αστυνομικών και φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νήφων Βασιλάκη ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεων, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν μετά το πέρας της λιτής αυτής τελετής οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος εργασιακός κλάδος που τιμάει κάθε χρόνο το Α΄ Ψυχοσσάββατο τους νεκρούς συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και επισήμαναν την επιτακτική ανάγκη της θέσπισης από την πολιτεία του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου.

Οι δε εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά την ομιλία τους αναγνώρισαν στο σύνολό τους το επικίνδυνο του επαγγέλματος μας, σημειώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει και αυτή την προσφορά των Αστυνομικών στην κοινωνία μας.

Τέλος όλοι μαζί ευχηθήκαμε το νέο έτος να κυλήσει αναίμακτα για όλη την αστυνομική οικογένεια και να μην προστεθεί άλλο θύμα στη λίστα των νεκρών.

 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου

Διεθνή Ένωση Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου

Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης

 

Φωτογραφίες από την επιμνημόσυνη δέηση

2

Κατάθεση στεφάνου από τους Βουλευτές Ν. Ηρακλείου Ηγουμενίδη, Βαρδάκη, Κεγκέρογλου

2a

Κατάθεση στεφάνου από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. Κανακουσάκη Ιωσήφ

3

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρακούδη Στυλιανό

4

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκη Γεώργιο

5

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων “Ο Τάλως” κ. Ουρανό Νικόλαο

6

Κατάθεση στεφάνου από τους συγγενείς θυμάτων Αστυνομικών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί