Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί

Μέσα στο χιόνι συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των 71 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Κυριακή λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και μικρά παιδιά, καθώς και ξένοι υπήκοοι. Αν και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο. Οι ερευνητές εντόπισαν ήδη ένα από τα μαύρα κουτιά του Antonov και όλα τα ενδεχόμενα πρόκειται να ερευνηθούν.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο σοροί, ενώ σύμφωνα με το interfax, μεταξύ των θυμάτων είναι ένας Ελβετός. Πληροφορίες που μεταδίδουν άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι τουλάχιστον τρία μικρά παιδιά, ηλικίας 3 έως 7 ετών.

Οι έρευνες για τις σορούς και τη συλλογή σημαντικών στοιχείων για την αεροπορική τραγωδία διεξάγονται στο χιονισμένο χωριό Αργκούνοβο.

Το αεροσκάφος ΑΝ-148, με 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, 80 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, ενώ κατευθυνόταν προς την πόλη Όρσκ.

Πέντε λεπτά μετά την απογείωση άρχισε να χάνει ύψος, ενώ ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της τραγωδίας και όλα τα ενδεχόμενα πρόκειται να εξεταστούν: οι καιρικές συνθήκες, ο ανθρώπινος παράγοντας, η μηχανική βλάβη. Το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε ήδη ενδεχομένως δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος -ένα Antonov- πραγματοποιούσε πτήσεις τα τελευταία οκτώ-εννιά χρόνια και δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ενημερώνεται για τις εξελίξεις και έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί