«Πώς τους ξεγελάσαμε;»: Η απάντηση του υπ. Οικονομίας στον Κ. Χατζηδάκη για το ΕΣΠΑ

Η σκωπτική απάντηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για «παραπλάνηση» του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει το σχόλιο το γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση:

«Ο Κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι οι υπουργοί παραπλανούν τον πρωθυπουργό. Καλά, τον πρωθυπουργό τον ξεγελούν οι υπουργοί του για το ΕΣΠΑ. Τους Ευρωπαίους όμως, τον Π. Μοσκοβισί που μόλις χθες μας έδωσε συγχαρητήρια, την Κ. Κρέτσου που λέει ότι είμαστε οι καλύτεροι της Ευρώπης, τις υπηρεσίες της Κομισιόν που μας έχουν πρώτους στους πίνακες απορρόφησης για 3 χρόνια, το Eurogroup που στο statement της 15ης Ιουνίου μίλαγε για “exceptional mobilisation of EU Funds by the Greek government”, πώς τους ξεγελάσαμε;».

Η αναφορά Χατζηδάκη

Για παραπλάνηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ έκανε  νωρίτερα λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό που τρέχει είναι μόνο το πρόγραμμα για νέους επιστήμονες ενώ στα άλλα τρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στις τσέπες των τελικών δικαιούχων, από τους πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 1.350.000.000 ευρώ.

Το ΕΣΠΑ το 2013, είχε προκηρυχθεί τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος του 2015 είχε ολοκληρωθεί. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έχουν περάσει τόσοι μήνες από την προκήρυξη και δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα ανέφερε, επίσης στον ΣΚΑΪ, ο Ιωάννης Τζαβλόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων και ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων Upgrade.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί