Novartis: Προανακριτική θα προτείνει ο πρωθυπουργός

Προανακριτική επιτροπή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, θα προτείνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μιλώντας για διεθνές σκάνδαλο και τονίζοντας πως σκοπός σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας.

«Από την κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος, δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, αλλά δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή χρήμα», υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ, στην οποία καταλόγισε προφανή πολιτικό πανικό και προσπάθεια να πλήξει τη Δικαιοσύνη, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν κατηγορεί δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν δημιουργήσει σκευωρία με εντολή της κυβέρνησης.

Θετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Θετικά είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα εξετάσει στο σκάνδαλο της Novartis.«Όλα στο φως» λέει η ΝΔ, «Θα αποκαλυφθεί η σκευωρία» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ. Επιφυλάξεις εκφράζει το Ποτάμι.

«Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου» 

«Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου» τονίζουν με ανακοίνωσή τους η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, μετά από διάφορα δημοσιεύματα τόσο για τη νομιμότητα του καθεστώτος προστασίας που χορηγήθηκε στους τρεις μάρτυρες όσο και για υποτιθέμενη παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη.

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσης διευκρινίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί