Οι Ιταλοί είπαν “όχι” στον ρατσισμό

Τριάντα χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην αντιρατσιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη Ματσεράτα, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν ο 28χρονος Ιταλός Λούκα Τραΐνι, τραυμάτισε, σε «ρατσιστικό αμόκ», έξι Αφρικανούς μετανάστες.

Σε έφοδο στο σπίτι του 28χρονου, οι καραμπινιέροι βρήκαν το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου», νεοφασιστικό υλικό και σβάστικες.

Ο ίδιος κατά την ανάκρισή του είπε στους εισαγγελείς πως όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι στη Ματσεράτα ένας 29χρονος από τη Νιγηρία δολοφόνησε και κατατεμάχισε μια 18χρονη Ιταλίδα, πήρε το πιστόλι από το χρηματοκιβώτιό του, μπήκε στο αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί.

Στην πορεία συμμετείχαν δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, η οργάνωση των ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, εθελοντικές και άλλες οργανώσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα στην Ιταλία οργανώθηκαν και σειρά πρωτοβουλιών μνήμης για τους Ιταλούς που σφαγιάστηκαν στη Γιουγκοσλαβία, μετά την πτώση του φασιστικού καθεστώτος και αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Τορίνο περίπου πενήντα περίπου μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ σε απόσταση τριακοσίων μέτρων πραγματοποιήθηκε «αντιδιαδήλωση» νεοφασιστικών οργανώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί