Υφυπουργός Αθλητισμού: Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, τέθηκαν δε επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου,  και όχι μόνο οι δημοτικές.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το Παγκρήτιο Στάδιο και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκατάσταση του δυτικού στεγάστρου και την αναβάθμιση του ανατολικού,  κατά τρόπον ώστε να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών της εγκατάστασής.  Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Δήμο, Περιφέρεια Κρήτης και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  την οποία ο Δήμος Ηρακλείου έχει στείλει εδώ και καιρό, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και σύντομα αναμένεται να έρθει προς υπογραφή, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για να προχωρήσει το έργο. Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης επανέλαβε ότι , όπως είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, η χρηματοδότηση για το έργο είναι εξασφαλισμένη.

Από εκεί και πέρα, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε επίσης ότι:

  • Θα προχωρήσει η διαδικασία για την αποκατάσταση του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας μέχρι το τέλος του έτους.
  • Έχουν δρομολογηθεί και το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος εξέθεσε στον κ. Βασιλειάδη την κατάσταση που υπάρχει στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου και τις εργασίες βελτίωσης που απαιτούνται ενώ του εξήγησε και την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός καινούργιου και σύγχρονου Κλειστού Κολυμβητηρίου για την πόλη. Μάλιστα ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος να προσφέρει το οικόπεδο για την ανέγερσή του.

Τέλος, από πλευράς Δήμου κατετέθη υπόμνημα το οποίο περιελάμβανε τις θέσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με τα παραπάνω καθώς και απολογισμό της τελευταίας διετίας που αφορά στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα και στη χρήση τους από τους δημότες, όπως και στις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί