Σαράκης: Υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί που δεν κατονομάζονται στο πόρισμα

Σε αποκαλύψεις για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis προέβη ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στο FBI για την υπόθεση, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

Ερωτηθείς για το αν το στέλεχος της Novartis που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει είναι στο «μικροσκόπιο» του FBI, απάντησε: «πράγματι, το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι στο επίκεντρο των ερευνών των αμερικανικών αρχών διότι κατείχε μία ευαίσθητη θέση για την προώθηση συγκεκριμένου φαρμάκου, η πορεία του οποίου δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά, παρά μόνο με τους ισχυρισμούς των εντολέων μου ότι υπήρχαν χρηματισμοί γιατρών για να χειραγωγηθεί η συνταγογράφησή του».

Σχολιάζοντας το ενημερωτικό έγγραφο του FBI, στο οποίο αναφέρονται επτά ονόματα Ελλήνων πολιτικών, ο κ. Σαράκης υπογράμμισε: «το FBI δεν είναι υποχρεωμένο να απαντάει σε ερωτήσεις. Κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις και ό,τι είναι σε έγγραφο FBI εκφράζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ».

«Γνωρίζω άριστα τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι εντολείς μου, οι μηνυτές, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους. Έχουν κατατεθεί χιλιάδες έγγραφα, μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται ηχητικά, οπτικά και άλλα ντοκουμέντα, που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους για συγκεκριμένα πρόσωπα κρατικών αξιωματούχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα», εξήγησε ο κ. Σαράκης και αποκάλυψε: «οι εντολείς μου δεν κατέθεσαν για όλα τα ονόματα τα οποία κυκλοφορούν και συμπεριλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της εισαγγελίας διαφθοράς στην Ελλάδα. Δεν γνώριζαν για όλους αυτούς. Γνώριζαν για κάποιους από αυτούς και για κάποιους άλλους που δεν αναφέρονται στο πόρισμα των ελληνικών αρχών. Οι εντολείς μου καταθέτουν και προσκομίζουν στοιχεία για εκείνα που μπορούν να έχουν ιδία γνώση».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ περί δωροδοκίας αξιωματούχων σε τρίτες χώρες», υπογράμμισε ο κ. Σαράκης και κατέληξε: «η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις εις βάρος της εταιρείας και των στελεχών της. Δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις σε πολίτες τρίτων χωρών».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε ακόμη:

Σαράκης: Φοβάμαι για τη ζωή μου λόγω Novartis (Ηχητικό)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί