Πρωτόδικα ένοχος για διέγερση σε βιαιοπραγίες ο Μιχαλολιάκος

Ένοχος κρίθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος για όσα έλεγε στη δημόσια ομιλία του στις 3.9.2011, την οποία έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.» σε έρευνα του «Ιού». Πρόκειται για το βίντεο, στο οποίο ο Αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και το γνωστό «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους».

Παρά τις αλλεπάλληλες αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης έπειτα από κάθε λογής αιτήματα της υπεράσπισης και παρά την προσπάθεια της πενταμελούς ομάδας των συνηγόρων του Φίρερ και υπαλλήλων της οργάνωσης στη Βουλή (επισήμως παραστάθηκαν τρεις) να παραπλανήσει το δικαστήριο σχετικά με το χρόνο τέλεσης του αδικήματος, στοχεύοντας στην παραγραφή του, η έδρα δεν πείστηκε από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και καταδίκασε τον Μιχαλολιάκο σε ποινή 8 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του ΕΠΣΕ, ενώ ως μάρτυρας κατηγορητηρίου κατέθεσε στη δίκη ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος συνυπέγραφε το δημοσίευμα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τα βίντεο από τη συγκεκριμένη ομιλία

 

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί