Δολοφονήθηκε στη Νέα Ορλεάνη ο Μουχιντίν Μόγιε, ακτιβιστής του Black Lives Matter

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης ανακοίνωσε την Τετάρτη λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Μουχιντίν Μόγιε, αναφέροντας πως δεν εντοπίστηκε κανένας ύποπτος όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας στη 1900 Bienville Street στη 1.30 το ξημέρωμα της Τρίτης. Αντίκρισαν ένα ποδήλατο «καλυμμένο από αίματα» με τον Μόγιε να αιμορραγεί έχοντας δεχθεί σφαίρα στο μηρό. «Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε εξαιτίας των τραυμάτων του», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Ο Ντ’Μπάχα – όπως ήταν γνωστός ο Μουχιντίν Μόγιε – ήταν γνωστός ακτιβιστής, ιδιαίτερα για τη στάση που κρατούσε απέναντι στις αστυνομικές βιαιότητες και τις διακρίσεις λόγω χρώματος.

Η πράξη του που έγινε σύμβολο σε ολόκληρη τη χώρα ήταν όταν πέρασε τον αστυνομικό κλοιό (δείτε το βίντεο παραπάνω) στο Κολέγιο του Τσάρλεστον για να κατεβάσει τη σημαία της «Συνομοσπονδίας» (του αμερικάνικου Νότου) που κάποιοι κρατούσαν σε αντι-διαδήλωση την ώρα της ομιλίας άλλης ακτιβίστριας, της Μπρι Νιούσομ – η οποία έγραψε και το παρακάτω tweet μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος:

Η τραγική λεπτομέρεια στην υπόθεση του θανάτου του Μόγιε είναι πως έγινε γνωστός από δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα και κατόπιν από τη σελίδα που ανέβασε στο GoFundMe η ανιψιά του Ντ’ Μπάχα για να συγκεντρώσει χρήματα για τη μεταφορά της σωρού από τη Νέα Ορλεάνη στο Τσάρλεστον και την κηδεία του εκεί… η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, καθώς σε 2 μέρες έχουν συγκεντρωθεί ήδη 33.000 δολάρια από 1.000 δωρητές, υπερκαλύπτοντας το κόστος των 7.500$.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί