Απούλητο το γάλα των κτηνοτρόφων – Μεγάλες ποσότητες φτάνουν στα Χανιά από άλλες περιοχές

Σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι των Χανίων καθώς το γάλα παραγωγής τους παραμένει σε πολύ μεγάλες ποσότητες αδιάθετο.

Ήδη όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, οι τυροκόμοι του νομού τους έχουν διαμηνύσει πως από την 1η Μαρτίου θα υπάρχει πρόβλημα με την παραλαβή του προϊόντος.

Ο κ. Σταυριανουδάκης σημείωσε πως, το μόνο σίγουρο είναι πως στα Χανιά έρχονται μεγάλες ποσότητες γάλακτος, από διάφορες περιοχές. Τόνισε επίσης πως αν και η τοπική παραγωγή φέτος σε σύγκριση με πέρυσι είναι πολύ μικρότερη, εντούτοις ακόμη και αυτές οι ποσότητες παραμένουν αδιάθετες με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων του νομού.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων είπε πως ο λόγος που οι ντόπιοι τυροκόμοι δεν αγοράζουν το τοπικό γάλα είναι καθαρά το κέρδος, ενώ ανέφερε πως σε αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει και το ότι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε ότι αφορά την προέλευση του προϊόντος είναι ανύπαρκτοι.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης είπε πως θα καλέσει τις επόμενες ημέρες τους τυροκόμους, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει και να στηριχθεί η ντόπια παραγωγή ενός προϊόντος, που είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς όπως ανέφρε, σε ελάχιστες περιοχές πια υπάρχει ελεύθερη βόσκηση, με ότι αυτό σημαίνει για την μοναδική ποιότητα του ντόπιου γάλακτος.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί