Σκανδαλο Novartis: Όταν το σύστημα της ρεμούλας απειλεί…

Οι εμπλεκόμενοι και τα κόμματά τους, συνεπικουρούμενοι από τα φιλικά τους ΜΜΕ, αμφισβητούν τους μάρτυρες, απειλούν με μηνύσεις και μιλούν για σκευωρία.

Χτες το πρωί, στον πρώτο όροφο της Βουλής και στο γραφείο 131, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσεται αυστηρά η δικογραφία, σχηματίστηκαν ουρές, καθώς τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσοι και οι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει τα κόμματα, έσπευσαν να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί από τις «καταιγιστικές εξελίξεις» για το σκάνδαλο της Novartis.

Η συζήτηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ήταν προκαταρκτική και διευκρινίστηκαν κάποια θέματα που αφορούν νομικά ζητήματα της δικογραφίας. «Η μελέτη της δικογραφίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις» ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, σε νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται εν τω μεταξύ η ζημία που υπέστη το Δημόσιο από τις συναλλαγές του με τη Novartis. Τα 23 δισ. αγγίζει η ζημία από το 2000 μέχρι το 2015 από την πρακτική όλων των φαρμακοβιομηχανιών.

Σαμαράς, Γεωργιάδης κι Αβραμόπουλος πετούν κορώνες για «ανώνυμους και πληρωμένους κουκουλοφόρους» και καταθέτουν μηνύσεις μέχρι και κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο «γαλάζιος» Μάριος Σαλμάς μάλιστα απειλεί ότι οι whistleblowers για το σκάνδαλο Novartis θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, σημειώνοντας κυνικά ότι «είναι μικρή η Ελλάδα». Συνήγορος όλων των παραπάνω ο Βασίλης Οικονόμου που είναι έτοιμος «να σπάσει χέρια» σε όποιον του πειράξει το κόμμα του. Σε ακραίους τόνους και οι εμπλεκόμενοι του ΠΑΣΟΚ. Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της Novartis ζητεί ο Βενιζέλος και υπονοεί ότι θα τους βρει, προειδοποιώντας ότι δεν θα μείνουν για πάντα στη σκιά. Μήνυση εναντίον τους, όποιοι και να είναι,  καταθέτει ο Λοβέρδος.

Όμως το μένος κατά των whistleblowers, δεν προέκυψε χθες. Η ΝΔ μέσω των ευρωβουλευτών της είχε κάνει ό,τι μπορούσε να περάσει από το χέρι της εδώ και καιρό για να βάλει εμπόδια στην προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υπονομεύει – υπό τη σκέπη του ΕΛΚ – τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβούλιο για την προστασία τους.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Σκανδαλο Novartis: Όταν το σύστημα της ρεμούλας απειλεί…”

  1. Kostas Kritikos

    Απειλές κατά (βάσει νόμου «τους») μαρτύρων,
    και εξύβρισή τους!
    Ένας «περίεργος» θάνατος,
    ένας νομικός παραστάτης που δηλώνει
    ότι φοβάται για τη ζωή του,
    και έχει δώσει συγκλονιστικά ντοκουμέντα σε δημοσιογράφο
    σε περίπτωση που βρεθεί σε κανένα χαντάκι,
    τα οποία, όμως, δεν τα προσκομίζει αρμοδίως, ως οφείλει!
    Οι εμπλεκόμενοι (που τους «έδωσαν» οι φίλοι τους Αμερικάνοι,
    γιατί τους “πρόδωσαν”), αρνούνται κάθε σχέση,
    αν και κυβερνούσαν τότε!
    «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»,
    που λέει ο ποιητής!
    Κι εμείς να πληρώνουμε τα 23 δισ. ευρώ,
    με κόψιμο μισθών & συντάξεων!
    Απορίες «αφελούς»:
    α. Η φαρμακευτική δαπάνη και οι τιμές
    εκτοξεύθηκαν στα ουράνια,
    εν αγνοία των πολιτικών προϊσταμένων;
    β. Αν όντως έτσι έχει το πράγμα,
    τότε τη δουλειά έκαναν οι πολιτικοί προϊστάμενοι;
    απλώς… προήδρευαν;

  2. Anti-logos

    Πραγματικά ανήμερα θεριά θρασύδειλα κρυμμένα πίσω από τους επαίσχυντους νόμους του Μπένι, έχουν ξεσαλώσει. Μήπως θα έπρεπε να ενδιαφερθεί κάποιος εισαγγελέας σχετικά με τις απειλές που δυο μέρες τώρα εκτοξεύονται? Ο ένας “σπάει τα χέρια”, άλλοι στα ίσα απειλούν τους μάρτυρες, άλλοι από τώρα στήνουν “λαϊκά δικαστήρια”. Τι έγινε κ.κ. της δικαιοσύνης? Κουφαθήκαμε πάλι? (είναι που μαζί με την κυβέρνηση η δικαιοσύνη στήνει σκευωρίες και συνωμοσίες(!)).

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί