Βραζιλία: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου στο κέντρο της πρωτεύουσας (φωτός)

Μεγάλο τμήμα ενός υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου κατέρρευσε, στο κέντρο της Μπραζίλια, ωστόσο χωρίς να τραυματιστεί κανείς παρόλο που ο συγκεκριμένος δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης και πολυσύχναστος.

Οι αρχές έκλεισαν πολύ γρήγορα τον δρόμο που διασχίζει την πόλη από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστιά της.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα» είπε ο δήμαρχος Ροντρίγκο Ρόλεμπεργκ, που έσπευσε στο σημείο της καταστροφής. Παραδέχτηκε όμως ότι πολλοί υπερυψωμένοι δρόμοι είναι παλιοί και θα έπρεπε να αποκατασταθούν.

Ένα κομμάτι του δρόμου, μήκους 30 μέτρων, κατέρρευσε προκαλώντας πανικό στους περαστικούς. Μόνο μερικά σταθμευμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές.

Το τηλεοπτικό κανάλι Globonews μετέδωσε ένα βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του ο επιβάτης ενός αυτοκινήτου λίγο μετά την κατάρρευση. Στις εικόνες φαίνοντα τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να γυρίσουν πίσω.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί. Τα καλοκαίρια, μετά από μήνες με υψηλές θερμοκρασίες, σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις στην Μπραζίλια, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται σκληρά οι υποδομές της πόλης.

iefimerida.gr

Πηγή Φωτό: Associated Press

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί